20. Sremska kulenijada

Od strane Ozon
0 komentar

U okviru svojih aktivnosti na promociji i unapređenju kvaliteta i obogaćivanju sadržaja privredno-turističke ponude Regiona Srema, PКS RPК Sremskog upravnog okruga, Privredna komora Vojvodine, Opština Šid i MZ Erdevik organizuju 20-tu po redu „Sremsku kulenijadu“ u Erdeviku 01. juna ove godine.

„Sremska kulenijada“ je jedinstven festival za ceo Srem koji integriše i afirmiše širok spektar kulturne raznolikosti regiona i njegove ekonomske potencijale kada je hrana i turizam u pitanju.

Tokom manifestacije biće održano takmičenje u kvalitetu kulena, a sam dan manifestacije je rezervisan za predstavljanje oko 150 proizvođača hrane i pića, kulturno umetnički program kao i za razna takmičenja za sve posetioce.

Mesto održavanja je Erdevik zato što je to jedno od najlepših naselja u Sremu. Retka su mesta koja na tako malom prostoru mogu da ponude toliko lepote kao Erdevik. O tome svedoče poznati erdevički vinogradi, vinski podrumi, bogata flora i fauna, zelenilo stoletnih stabala u parku u centru sela, dva jezera – „Bruje“ i „Moharač“, izvorište „Banja“ kao jedini termalni izvor na području opštine Šid i značajna arheološka nalazišta. Ne smemo zaboraviti ni najjači adut ovog sela, a to je gostoljubivost, gostoprimstvo i prijatnost meštana.

Privlačnost ove manifestacije posebno se ogleda u zanimljivom programu, dobrom provodu, ljubaznim domaćinima, povoljnim cenama proizvoda…

Možda Vam se svidi i