„Žogarija“ prvi put u Sremskoj Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U Poslovno sportskom centru Pinki“ u Sremskoj Mitrovici juče je po prvi put održana međunarodna sportsko edukativna manifestacija „Žogarija – Loptarija“.

Kako je objasnio Nemanja Crnić, generalni sekretar Sportskog saveza grada manifestacija je namenjena deci predškolskog uzrasta i deci uzrasta od prvog do četvrtog razreda, a predviđa ne samo sportske aktivnosti, nego i edukaciju i zabavni deo.

„Ono što je zanimljivo kod ove manifestacije jeste da je ona multidisciplinarna, dakle obuhvata sportski i edukativni deo. Deca će se takmičiti u raznim štafetama, poligonima spretnosti, malom fudbalu i u igri 3 na 3. Međutim nadmetanje je u drugom planu, ono što je najbitnije kod današnje, ali i svih drugih dečijih rekreativnih manifestacija jesu dečiji osmesi, lepo druženje, sklapanje prijateljstava i orijentacija dece ka sportu. Danas su svi učesnici pobednici“, rekao je Crnić.

Načelnik Gradske uprave za obrazovanje, kulturu i sport Ilija Nedić kratko je dodao da su „Žogarije“ sjajan uvod u Sportske igre mladih.

„Preko Saveza za školski sport, pre neka dva meseca dobili smo ideju za organizaciju prvih „Žogarija“ u Sremskoj Mitrovici. Ovo je jedna lepa manifestacija koje pružaja mogućnost deci da se takmiče, zabave, druže i ovo je zaista jedan dobar uvod u Sportske ige mladih koje nas čekaju u petak. Da ne zaboravim da pomenem da krajem nedelje imamo i takmičenje i u street basketu tako da nam je ova nedelje zaista što se tiče sporta na jednom zavidnom nivou“, rekao je Nedić.

„Žogarije“ su u Sremskoj Mitrovici okupile nekoliko stotina takmičara, a oni najbolji učestvovaće u Zrenjaninu na finalnom takmičenju.

Možda Vam se svidi i