Sremska Mitrovica – Železnička ulica u Sremskoj Mitrovici danas je i zvanično nakon rekonstrukcije otvorena za saobraćaj. Tim povodom istom su prošetali gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader i načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu.

„Saobraćaj se i u ovom trenutku nesmetano odvija u Železničkoj ulici, a od radova je ostalo samo uklanjanje ostatka materijala koji je korišten prilikom rekonstrukcije ali to ne utiče na saobraćaj ni u tehničkom, ni u bezbednosnom smislu. Zahtevna je bila rekonstrukcija Železničke ulice iz više razloga, jedan smo bezbroj puta pominjali, a to su platani koji su zaštitni znak ove ulice, simbol ovog dela ali i celog našeg grada. Od samog početka radova insistiralo se na njihovoj zaštiti, da se očuva prvobitan izgled, da ostanu na svojim lokacijama i da se poveća broj platana ako je to moguće, što smo i učinili. Posađeno je 10 novih platana, visine oko 12 metara i starih oko 25 godina, a njihova veličina i izgled su imponzatni. Novi platani su već odgajeni, tako da će se potpuno uklopiti u izgled ulice i ovaj trend ćemo nastaviti na teritoriji celog Grada što će doprineti izgledu ali o čuvanju životne sredine“, rekao je načelnik Jokić.

On je dodao da je u Železničkoj ulici urađeno sve ukupno oko kilometar saobraćajnice, zajedno sa parking mestima, potpuno novim pešačkim i biciklističkim stazama, kružnim tokom, kao i da je kompletna infrastruktura zamenjena novom, tako da Železnička ulica sada izgleda moderno, savremeno, da je funkcionalna, ali ujedno je zadržala svoj tradicionalan izgled i dalje je jedan od simbola Sremske Mitrovice.

Možda Vam se svidi i