Zatvorenici u Sremskoj Mitrovici biće saslušavani ONLINE

Sremska Mitrovica – Prvo onlajn saslušanje osuđenika u Srbiji biće održano 18. septembra u sremskomitrovačkom zatvoru. Ovo je novina, kojom će osuđenici KPZ – a u Sremskoj Mitrovici, koji traže uslovni otpust, od sada izjave sudijama, davati video – linkom bez odvođenja u sud.

Za nekoliko dana sudije Palate pravde u Sremskoj Mitrovici moći će na potpuno nov i drugačiji način, da saslušavaju osuđena lica za uslovni otpust. To znači, da će ubuduće svi zatvorenici, koji traže uslovni otpust, bez dolaska u pratnji čuvara i vozila KPZ – a u sud, izjave davat putem video – linka. Ideja o ovakvom načinu saslušanja potekla je upravo iz Sremske Mitrovice.

Odlična saradnja KPZ – a i Višeg i Osnovnog suda u ovom gradu rezultirala je dobijanjem licence za softver iz državnog ugovora. Prema rečima predsednika Osnovnog suda u Sremskoj Mitrovici, sudije su obučene za ovakav vid saslušanja.

U Sremskoj Mitrovici trenutno ima 2.100 osuđenih lica, koji su obavešteni o novom načinu saslušanja, za koje će putem pismene saglasnocti, moći da se odluče o tome, da li će biti saslušani onlajn ili će to učiniti putem fizičkog odvođenja u sud.

rtv.rs

You May Also Like