Za 60 dana novi izgled ulice u centru grada: Radovi startuju u ponedeljak

Sremska Mitrovica – U ponedeljak, 16. aprila počinje rekonstrukcija ulice Vuka Karadžića u centru Sremske Mitrovice. Nešto više o samim radovima danas je za medije govorio načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu Miroslav Jokić.

„U narednom periodu čeka nas potpuna rekonstrukcija pomenute ulice, radovi će obuhvatati izgradnju novog kolovoza, pešačkih i biciklističkih staza, parking mesta, postavljanje javne rasvete, rekonstrukciju objekata koji se nalaze unutar zemlje u smislu vodovodne, gasne i telekomunikacione mreže i ostale infrastrukture“, rekao je Jokić.

Jedna od novina koja je deo rekonstrukcije ulice Vuka Karadžića jeste postavljanje semaforne signalizacije upravo na raskrsnici kod nekadašneg Stoteksa, ali i postavljanje velikog pešačkog prelaza koji će omogućiti pešacima da u trenutku kada se u potpunosti zatvori saobraćaj putem semafora mogu da prelaze s ulice na ulicu u bilo kom pravcu.

Kako dalje objašnjava načelnik, u saradnji sa saobraćajnom policijom obezbeđeno je, u onoj meri u kojoj je to moguće, nesmetano funkcionisanje saobraćaja za vreme radova.

„U prvom trenutku odlučili smo se da ne vršimo zatvaranje raskrsnice kod bivšeg Stoteksa, što znači da će ostati prohodna ulica Šećer sokak sa mogućnošću skretanja desno prema Žitnom trgu. Komunikacija je takođe obezbeđena kroz ulice Ilariona Ruvarca, Parobrodska i Puškinova. U zavisnosti od intenziteta saobraćaja mi smo razradili i druge planove, odnosno otvaranje takozvane Savske magistrale ukoliko za tim bude bilo potrebe“, rekao je načelnik.

Gradski autobusi će se, kako objašnjava dalje Jokić, za sada kretati pomenutim rutama, odnosno kroz Šećer sokak ka Žitnom trgu, a kako radovi budu odmicali građani će biti obavešteni o svim promenama, odnosno o trasama kojima će se kretati javni prevoz.

On je dodao da su obavljeni razgovori sa svim velikim privrednim subjektima koji se nalaze na tom prostoru i da je dogovoren način za njihovo snabdevanje, komunikaciju, odnosno njihovo nesmetano funkcionisanje.

Vrednost radova rekonstrukcije ulice Vuka Karadžića iznosi 27 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena od strane Uprave za kapitalna ulaganja.

Rok za izvođenje radova je 60 kalendarskih dana.

You May Also Like