VAŽNO obaveštenje za penzionere: POČELA podela seniorskih kartica

Sremska Mitrovica – Podela seniorskih kartica na teritoriji Srema startovala je u ponedeljak, 23. jula i tim povodom danas je u filijali PIO fonda u Sremskoj Mitrovici održana konferencija za medije. Na konferenciji su govorili Zoran Berežni, direktor Filijale u Sremskoj Mitrovici Republičkog fonda za PIO i načelnik Gradske uprave za zdravstvenu i socijalnu zaštitu Vojislav Mirnić.

Seniorske kartice će, kako je istakao Berežni na konferenciji, omogućiti penzionerima da na jednostavniji način dokažu svoj status, ali postoji mogućnost da će im ujedno obezbediti i popuste na određene usluge i proizvode.

“U ponedeljak je počela dodela seniorskih kartica na teritoriji svih opština u Sremu osim u Irigu gde će se ista organizovati u periodu od 30. jula, do 3. avgusta, jer tamo PIO nema sopstvene prostorije, pa to moramo činiti u Udruženju penzionera. Sremskomitrovačka filijala pokriva oko 58.000 korisnika usluga, a sam grad ima 16.000 penzionera. Seniorske kartice predstavljaju jedan novitet koji smo uveli po ugledu na neke druge zemlje u kojima se to pokazalo kao dobar potez. Iskreno se nadam da će tako biti i kod nas, jer penzioneri će svoj status moći da dokažu jednostavnije, brže, lakše. Oni su do sada kako bi ostvarili neke privilegije, popuste i slično sa sobom morali da nose ček od penzije ili da uzimaju izveštaje od banke, što više neće morati da čine”, rekao je Berežni.

Ono što je bitno vezano za ove kartice, kako je istakao dalje direktor, jeste da one sadrže minimalno podataka, tako da su vlasnici istih zaštićeni od zloupotreba.

“Svi penzioneri koji su uključeni u isplatu do 26. februara 2018. godine će u ovoj podeli dobiti karticu, dok će za one koji su ušli u isplatu nakon tog datuma i sve buduće penzionere kartice naknadno biti štampane, odnosno penzionerska kartica dobijaće se uz rešenje o penzionisanju”, rekao je Berežni.

Načelnik Mirnić kratko je rekao da sve subvencije i popusti koje penzioneri ostvare su značajni i da će grad u narednom periodu raditi na tome da se broj usluga i proizvoda na koje penzioneri mogu da ostvare te pogodnosti poveća.

Izrada penzionerskih kartica je besplatna za njene korisnike, a sremskomitrovački penzioneri svoje mogu podići svakog radnog dana u vremenskom periodu od 08:00 do 15:00 časova u filijali PIO fonda. Rok za podizanje istih ne postoji.

You May Also Like