Uređenje atarskih puteva u Kuzminu, otresište u Martincima

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U prethodnih nekoliko dana Uprava za poljoprivredu Grada Sremska Mitrovica realizovala je radove na uređenju atarskih puteva na teritoriji Kuzmina, a urađeno je i takozvano otresište na samom izlasku iz Martinaca.

Prema rečima načelnika Uprave za poljoprivredu Vladimira Nastovića u ovoj budžetskoj godini za sanaciju i korekciju atarskih puteva na teritoriji grada utoršeno je ukupno 6,5 miliona dinara od čega je jedan milion obezbeđen od strane Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu.

Otresište

Za razliku od prethodnih godina kada se za radove na putevima koristio šljunak ovaj put je za tu namenu nabavljena rizla, za koju je Nastović rekao da očekuje da će se pokazati bolje.

Raković Miroslav predsednik Mesne zajednice Kuzmin kratko je dodao da će izvršeni radovi omogućiti brži i bezbedniji dolazak i odlazak sa njiva poljoprivrednicima i zahvalio se Upravi za poljoprivredi na saradnji.

„Vrlo značajni radovi za naša dva sela, pogotovo takozvano otresište koje će poljoprivrednici koristiti da očiste traktorske gume prilikom izlaska sa njiva. Na taj način oni neće nanositi blato na put i tako ugrožavati bezbednost učesnika u saobraćaju. Na atarskim putevima treba uvek raditi i to na teritoriji čitave opštine Sremska Mitrovica, jer to je jedan od većih problema naših ratara. Hvala gradu što ima sluha za naše probleme“, rekao je predsednik Mesne zajednice Martinci Darko Gavrliović.

You may also like