Upiši Ekonomsku školu „9. maj“ – smer finansijski administrator

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Završni ispiti za upis u srednje škole u Srbiji za školsku 2018/2019. godinu biće održani 18, 19. i 20. juna.

Test iz srpskog, odnosno, maternjeg jezika biće održan prvi i to 18. juna od 09:00 do 11:00 časova. Završni test iz matematike će biti dan kasnije, 19. juna, takođe u vremenskom periodu od 09:00 do 11:00 časova, dok će kombinovani test mali maturanti rešavati 20. juna.

Preliminarni rezultati biće poznati 22. juna, a konačni nekoliko dana kasnije, odnosno 28. juna.

Upis učenika u srednje škole – prvi upisni krug ponedeljak i utorak 9. i 10. jula od 08:00 do 15:00 časova. Drugi upisni krug zakazan je za četvrtak, 12. jula.

Ekonomska škola „9. maj“ je osnovana 1959. godine sa ciljem da obavlja vaspitno obrazovnu delatnost i obrazuje učenike i buduće kadrove ekonomske struke, za potrebe privredne i vanpriprivredne delatnosti za područje Srema.

SMER FINANSIJSKI ADMINISTRATOR

Izborom ovog profila učenici će steći znanja i veštine u svim segmentima finansijsko-računovodstvenih poslova: obavljanja platnog prometa, sprovođenja svih oblika knjigovodstvenih evidencija, praćenja i kontrole poslovanja preduzeća, utvrđivanja rezultata, sastavljanja izveštaja, izrade različitih vrsta obračuna i kalkulisanja.

Nastavnim programom za obrazovni profil finansijski administrator predviđeni su predmeti kojima se stiču, pre svega, znanja i veštine iz računovodstvenih i finansijskih oblasti, ali su predviđeni i predmeti kojima se stiču neophodna ekonomska i pravna znanja, znanja o administraciji, organizaciji i menadžmentu preduzeća. Takođe, tokom školovanja ovog profila stiče se opšta kultura i obrazovanje — učenjem stranog jezika, rada na računaru, upotrebe softvera, poslovnog bontona itd.

Nastava finansijsko-računovodstvene obuke obavlja se u kabinetu za finansijsko-računovodstvenu obuku, gde se simuliraju poslovi iz oblasti računovodstva i finansija. Časove obuke izvode nastavnici koji su prethodno prošli obuku za primenu novih nastavnih metoda, primenu novih nastavnih programa objektivnog ocenjivanja i komunikacije.

Za učenike ovog obrazovnog profila planiraju se posete računovodstvenim agencijama i Sajmu virtuelnih preduzeća.

Saradnja po pitanju praktične/blok nastave za učenike je ostvarena i obavlja se u knjigovodstvenim agencijama: Agencija Olivera, Agencija NS konto, Stav-profi, agencija Profiks, knjigovodstvena agencija Nešić, i u preduzećima: Mitros Fleischwaren, Metalfer Steel Mill, Nedeljković Šašinci, OZZ Susek, Podunavlje Beočin, itd.

Školovanje traje četiri godine.

Možda Vam se svidi i