Sremska Mitrovica – Pred Višim sudom u Sremskoj Mitrovici juče je održano pripremno ročište protiv okrivljenih Sladojević Slobodna i Ilkić Snežane osumnjičenih za krivično delo teško ubistvo i teško ubistvo u pomaganju.

Pripremno ročište je zatvoreno za javnost, a nakon njegovog okončanja sud je zakazao početak suđenja kome će javnost moći da prisustvuje, a okrivljeni detaljno da izloži svoju odbranu.

Prvo ročište zakazano je za 28. mart.

Podsećamo, Sladojević je u aprilu prošle godine uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo 76-godišnjeg muškarca u Vrdniku, u njegovoj kući.

Policija je tom prilikom uhapsila i Snežanu Ilkić (29), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo teško ubistvo u pomaganju.

Sladojević je uhapšen pod sumnjom da je u noći između 5. i 6. aprila prošle godine nasilno ušao u kuću oštećenog, vezao ga i stavio na krevet, prekrio mu glavu jastukom i jorganom, a zatim ga sa krevetom okrenuo naopačke i ugušio ga. Za to vreme, Ilkić se nalazila na kapiji dvorišta i čuvala stražu.

Sumnja se da je Sladojević tada iz kuće otuđio neutvrđenu sumu novca i podelio ga sa saučesnicom.

You may also like