U nedelju besplatni pregledi u mitrovačkoj bolnici

Sremska Mitrovica – U nedelju, 22. aprila u zdravstvenim ustanovama u Srbiji, pa i u Sremskoj Mitrovici biće organizovana nova akcija Ministartva zdravlja – besplatni preventivni pregledi za sve građani. Ovo je još jedna prilika da građani, bez obzira da li imaju zdravstveno osiguranje ili ne, provere svoje zdravstveno stanje. Akcija će i ovog puta trajati od 8 do 16 sati.

U mitrovačkoj Opštoj bolnici radiće se: internistički- kardiološki pregledi (EКG, merenje šećera u krvi, merenje krvnog pritiska i klinički pregledi lekara specijalista), a u timu će biti 8 lekara i 6 medicinski sestara, zatim radiće se oftalmološki pregledi – u timu će raditi 2 lekara specijalista i 3 medicinske sestre, kao i laboratorijske analize (hormoni štitne žlezde TSH i TF4 i tumor marker testisa), a u timu će raditi 2 biohemičara i 6 medicinskih sestara.

Akciju će koordinirati direktor bolnice dr Živko Vrcelj, glavna sestra bolnice Verica Volarević i koordinator za Sektor zajedničkih medicinskih poslova Milkica Кajtez.

Opšta bolnica Sremska Mitrovica

You May Also Like