Sremska Mitrovica – Nacionalni park „Fruška gora“ i Grad Sremska Mitrovica danas su na Trgu Ćire Milekića organizovali podelu badnjaka Mitrovčanima.

Ispred lokalne samouprave podeli badnjacima prisustvovali su predsednik Skupštine Grada Sremska Mitrovica Tomislav Janković, zamenica gradonačelnika Svetlana Milovanović i Bogdan Kuzmić, pomoćnik gradonačelnika.

„Danas smo na Trgu kako bi podržali akciju Nacionalnog parka „Fruška gora“ u okviru koje i ove, kao i prethodnih godina naši sugrađani mogu besplatno da dobiju badnjake. Ovo je jedna jako lepa akcija i iskoristiću nju da čestitam Mitrovčanima božićne praznike i da im poželim da im sutrašnji dan protekne u zdravlju i veselju“, rekla je Milovanović.

Kuzmić je kratko dodao da je badnjak izuzetno bitan simbol za Srbe i da treba očuvati tradiciju po kojoj je on neizostavan tokom obeležavanja Božića.

Rukovodilac radne jedinice Ležimir u sastavu Nacionalnog parka „Fruška gora“ Miroslav Živanović je objasnio da je današnja akcija bitna zbog očuvanja hrasta kitnjaka, jer doprinosu tome da građani ne idu samovoljno u šume i zbog nestručnosti uništavaju iste, a prvenstveno nove zasade.

On je rekao da su radnici Nacionalnog parka na terenu i da vrše kontrolisanje seče badnjaka.

„Trudimo se da zaštitimo hrast kitnjak i generalno naše šume, ali i da izađemo ljudima u susret i mislim da će današnji dan proći bez problema na terenu“, rekao je Živanović.

U Sremskoj Mitrovici podeljeno je oko 1000 badnjaka.

Možda Vam se svidi i