U mitrovačkim srednjim školama 960 slobodnih mesta

Sremska Mitrovica – Osmacima koji se već uveliko pripremaju za prijemni ispit za upis u srednje škole u Sremskoj Mitrovici na raspolaganju je 7 škola.

Prema konkursu koji je objavilo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Sremskoj Mitrovici ima slobodnih 960 mesta u 36 odeljenja.

„Mitrovačka gimnazija“ ove godine za upis u novu školsku godinu ima slobodnih 200 mesta u pet smerova, društveno – jezički, prirodno – matematički, opšti, opšti tip na engleskom jeziku, kao i smer za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku.

U srednjoj ekonomskoj školi „9. maj“ osmaci na raspolaganju imaju 180 mesta raspoređenih na šest smerova, a to su poslovni administrator, ekonomski tehničar, pravni tehničar, finansijski administrator, ugostiteljski tehničar i kuvar.

Medicinska škola „Draginja Nikšić“ 180 mesta rasporedila je u pet smerova, osmaci ukoliko žele da upišu ovu školu mogu da biraju između medicinske sestre – tehničara, farmaceutskog tehničara, fizioterapeutskog tehničara, ginekološko – akušerske sestre i zdravstvenog negovatelja.

Što se tiče prehrambeno – šumarske i hemijske škole na raspolaganju je 180 slobodnih mesta, raspoređenih u 6 smerova, mesar, poljoprivredni tehničar, prehrambeni tehničar, operater za izradu nameštaja, šumarski tehničar i tehničar za oblikovanje nameštaja i enterijera.

Ukoliko se pronalaze u nekim od tehničkih nauka u srednjoj tehničkoj školi „Nikola Tesla“ broj slobodnih mesta za upis je 180 raspoređenih u 8 smerova. Smerovi su: mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje, tehničar za kompjutersko upravljanje mašina, zavarivač, bravar – zavarivač, automehaničar, elektrotehničar računara, elektrotehničar elektronike, arhitektonski tehničar.

U srednjoj muzičkoj školi „Petar Krančević“, vršiće se upis samo 16 učenika raspoređenih u dva smera i to: muzički izvođač, muzički saradnik.

Škola za osnovno i srednje obrazovanje „Radivoj Popović“ za učenike sa smetnjama u razvoju obezbedila je 24 slobodna mesta za upis u sledeće smerove: pomoćnik knjigovezačke dorade, moler, pekar, cvećar – vrtlar.

Konkurs za upis učenika u srednju školu biće u prodaji od petka 25. maja i može se kupiti u knjižarama širem Srbije po ceni od 250 dinara, ali i pouzećem.

You May Also Like