U januaru bez minusa

Od strane Ozon
0 komentar

U Srbiji će, po dugoročnoj prognozi vremena, januar, februar i mart biti blaži, a april i maj malo topliji u odnosu na višegodišnji prosek.
Januar će biti blaži i prosečno vlažan, a umereni mrazevi očekuju se krajem druge i tokom treće dekade tog meseca, navedeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ). Srednja minimalna temperatura vazduha u januaru biće iznad višegodišnjeg proseka, a mesečna količina padavina tokom januara u proseku biće veća za oko četiri milimetara u odnosu na višegodišnji prosek.

Srbiju očekuje blaži i malo suvlji februar, s količinom padavina u granicama višegodišnjeg proseka.

Mart će biti malo blaži nego obično i prosečno vlažan. Srednja maksimalna temperatura vazduha u martu biće malo iznad višegodišnjeg proseka.

Srednja minimalna temperatura vazduha u aprilu biće iznad višegodišnjeg proseka, a mesečna količina padavina u granicama višegodišnjeg proseka, ili za oko tri milimetara ispod proseka.

Maj će biti malo topliji i malo suvlji, navodi RHMZ, dodajući da će ipak srednje majske dnevne temperature i količine padavina biti u granicama višegodišnjeg proseka.

Jun će biti prosečno topao i prosečno vlažan. Srednja minimalna temperatura vazduha u junu biće u granicama višegodišnjeg proseka. Padavine će tokom juna takođe biti u granicama višegodišnjeg proseka ili za oko četiri milimetara niže u odnosu na prosečne.
Autor: Beta

Možda Vam se svidi i