Sud BiH odredio je ekstradicioni pritvor Vlatku T. (39), državljaninu BiH i Srbije koji je pre dva dana uhapšen zajedno sa Bojanom P. (29) u Banjaluci.

Poternicu za Vlatkom raspisao je Interpol Beograd zbog pokušaja ubistva policajca Vladimira Nedeljkovića i prebijanja zatvorskog čuvara Miroslava Manjoša u kafiću “Carska palata” u Sremskoj Mitrovici.

Interpolova poternica

Vlatko T. (39) i Bojan P. (29) iz Sremske Mitrovice, uhapšeni su u Banjaluci na osnovu Interpolove poternice.

Krvava tuča dogodila se 11. decembra prošle godine, kada je više osoba, brutalno pretuklo Nedeljkovića i njegovog prijatelja Manjoša. Njih dvojicu su tukli flašama, stolicama, sekli ih noževima, da bi na kraju i pucali prema njima.

Hici su ispaljeni iz dva različita pištolja, a od rikošeta su pogođeni policajac i dve devojke koje su se zatekle u kafiću.

Vlatko i Bojan su uhapšeni u Banjaluci, a zajedno s njima privedeni su Milan M. (32) i Zoran K. (50) iz Sremske Mitrovice.

Prilikom hapšenja pretresen je i Zoranov BMW u kome su, kako mediji prenose, pronađene rukavice, fantomka, baterijske lampe, čakije i razni alat pogodan za izvršenje krivičnih dela.

Policija sumnja da se grupa može dovesti u vezu sa više razbojništava u Banjaluci, među kojima je i pljačka UniCredit banke od 15. decembra kada su dva razbojnika sa motociklističkim kacigama i pod pretnjom pištoljima oteli 13.000 KM.

Opasna lica

Portparol PU Banja Luka Marija Markanović kaže da su lica s poternice predata u nadležnost Suda BiH radi postupka ekstradicije. Druga dvojica se nalaze na ispitivanju kako bi se utvrdilo da li se mogu dovesti u vezu sa pljačkama u Banjaluci.

„Radi se i izuzetno opasnim licima, s bogatim dosijeima koji su skloni korištenju oružja. Nakon bekstva iz Srbije duže vreme su boravili u Banjaluci i baš po njihovom dolasku u gradu se dogodilo nekoliko razbojništava, a po fizičkoj konstituciji pljačkaši odgovaraju njihovim opisima“, navode u PU Banja Luka.

bktvnews.com

You may also like

1 komentar

Ivana 26.01.2018. - 2:10 am

Zanima me kako da se prijavim u donjem delu sajta gde pise meta
https://www.ozon.rs/wp-login.php s tim da mora te da mejlove obrisete iz baze mejlovi su
Pajicivana12@yahoo.com i legenda9163@gmail.com i sta prvo treba da su ukuca za pravljenje naloga

Komentari su zatvoreni.