Tri prostorna plana – Mitrovica obuhvaćena sa dva

Od strane Ozon
0 komentar

VOJVODINA – Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici, kojom je predsedavao Igor Mirović, utvrdila predloge tri pokrajinske skupštinske odluke o izradi prostornih planova područja posebne namene, sa elementima detaljne regulacije.

Prostorni plan infrastrukturnog koridora distributivnog gasovoda Rivica – Jazak – „Letenka“, obuhvatiće više katastarskih opština u opštinama Beočin, Irig i Gradu Sremska Mitrovica. Njegova izgradnja će doprineti prostornoj i energetskoj integraciji opštine Irig u energetski sistem Republike Srbije, redovnom i bezbednom snabdevanju gasom potrošača, kao i snabdevanju turističkog lokaliteta „Letenka“, čime se u energetskom smislu podiže standard funkcionisanja ovog turističkog lokaliteta.

Drugi prostorni plan odnosi se na izgradnju infrastrukturnog koridora transportnog gasovoda Futog –Beočin. Izgradnja ovog gasovoda obezbediće stabilno snabdevanje gasom potrošača na području Petrovaradina, Sremske Кamenice, Sremskih Кarlovaca i naselja u opštini Beočin.

Predložena je i izrada prostornog plana područja za prikupljanje, odvođenje i prečišćavanje otpadnih voda u slivu reke Save u regionu Srema, kojim će u potpunosti biti obuhvaćene lokalne samouprave Ruma, Pećinci, Sremska Mitrovica, Šid i Irig. Cilj je zaštita sliva reke Save, zaštita izvorišta za vodosnabdevanje, kao i zaštita životne sredine.

You may also like