Treće veče „Srem folk festa“

Od strane Ozon
1 komentar

Sremska Mitrovica – Na Žitnom trgu u Sremskoj Mitrovici sinoć je održano treće koncertno veče tradicionalnog 15. po redu Međunarodnog festivala folklora „Srem folk fest“.

Pred mnogobronom publikom igrom se predstavilo nekoliko ansambala i to iz Makedonije, Poljske, Hrvatske, Mađari iz Subotice, kao i mitrovački Ukrajinci. Posebno zanimljiv bio je ansambl iz Kolumbije.

Večeras je poslednje zvanično koncertno veče festivala, kao i prethodnih defile učesnika centralnim ulicama grada zakazan je za 19:30 časova, a nastupi sat vremena kasnije na Žitnom trgu.

 

Možda Vam se svidi i

1 komentar

Zdenek 15.08.2018. - 8:48 am

Ispostavilo se da je festival završen na način kojim ne mogu da se pohvale ni najveći diletanti. Dozvoliti da publika ostane uskraćena za nastupe izvođača iz Italije, Kostarike, Rumunije, Bugarske, Rusije i iz Šida, samo zato što niko nije pogledao vremensku prognozu dan ranije, je dokaz potpunog izostanka odgovornosti organizatora. Uvek je alternativa u slučaju najave lošeg vremena bila ili sala mitrovačkog pozorišta ili sala sportskog centra Pinki.
Ovako su izvođači, proputovavši pola sveta da bi došli i do grada koji organizuje „najveću smotru folklora u zemlji“, ostali bez prilike da pokažu svoje umeće, a gledaoci, koji zaista prate festival od njegovog osnivanja do danas, ostali bez prilike da uživaju u bravurama izvođača.
A samo je trebalo pogledati vremensku prognozu jedan dan ranije i svima bi bilo jasno šta treba raditi. Ovako je ispalo „možda kiša neće pasti“! Zbog tog možda, festival je prekinut u sred nastupa ruske trupe opštim bežanjem i izvođača (koji su spasavali svoje instrumente) i publike.
Sramota i za grad i za državu

Komentari su zatvoreni.