Tokom sajma zapošljavanja poljoprivredni proizvođači na svom štandu tražiće sezonske radnike.

Na sremskomitrovačkom Sajmu zapošljavanja, prvi put u Srbiji, poseban štand imaće poljoprivredni proizvođači koji traže sezonske radnike.
Kako je izjavila direktorka filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Sremska Mitrovica Marijana Grabić, učestovaće veliki poljoprivredni proizvođači, ne samo iz tog grada već i iz okolnih sremskih opština koji žele da zaposle sezonce iz Sremske Mitrovice.
Veliki proizvođači koji se bave proizvodnjom voća, povrća i gajenjem duvana imaće svoj poseban štand i prvi put ove godine informisaće nezaposlene o potrebama za sezonskim radnicima u poljoprivredi, kaže Marijana Grabić.
Prema njenim rečima, reforma zapošljavanja sezonskih radnika u poljoprivredi nastupiće od početka naredne godine i ona se odnosi na prijave radnika koji obavljaju sezonske poslove u poljoprivredi.
Na predstojećem sajmu nezaposleni, osim poslodavaca koji traže određene profile radnika za proizvodna radna mesta, moći će na licu mesta da se informišu o svim sezonskim poslovima u poljoprivredi koji su u planu i za koje će trebati radna snaga.
Dakle, nezaposleni će lično od poljoprivrednih proizvođača dobijati informacije o sezonskim poslovima. Reč je uglavnom o branju voća i povrća i njihovoj preradi, kao i o branju duvana, jer su to pretežne poljoprivredne delatnosti kojima se bave veliki poljoprivredni proizvođači u našoj lokalnoj samoupravi, ali i okolnim, ističe Marijana Grabić.

novaekonomija.rs

You May Also Like