Svetski rekord u Sremskoj Mitrovici!

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U subotu, 31. marta na Atletskom stadionu u Sremskoj Mitrovici održano je zimsko prvenstvo Srbije u bacačkim disciplinama ili zimski susreti bacača za starije pionire/ke i starije juniore/ke, u organizaciji Atletskog kluba „Srem“.

Takmičenje je bilo veoma uzbudljivo, a ostvaren je i svetski rekord u bacanju koplja u kategoriji starijih pionirki. Naime, devojčica Adriana Vilagoš iz Sente bacila je koplje (400gr) neverovatnih 62,73 i na taj način oborila pretodni svetski rekord 60,05m koji je takođe ona držala. Koliko je to dobar rezultat govori i podatak da je drugoplasirana na ovom takmičenju bacila hitac 41,73m.

Adriana će i ove subote biti na našem stadionu gde će se takmičiti u višoj kategoriji, za mlađe juniore i možda baciti koplje još dalje.

Ovo je najava za još jednu sportsku manifestaciju koja će se održati u subotu 7. aprila u Sremskoj Mitrovici, u organizaciji Atletskog kluba „Sirmium“.

Takmičenje počinje u 11 časova, a radi se takođe o zimskom prvenstvu Srbije za bacače, ali u kategoriji mlađi juniori/ke i seniori/ke.

Očekuje se da će i ovo takmičene biti zanimljivo jer će se u bacanju koplja kod seniora nadmetati dvojica najboljih u Srbiji, a članovi su mitrovačkih klubova, tačnije Branko Pauković iz „Sirmiuma“ i Vedran Samac iz „Srema“.

atletskistadion.rs

Možda Vam se svidi i