Sutra otvaranje Sremskog poljoprivrednog sajma „Agrosirm“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Sutra, tačno u podne na Hipodromu u Sremskoj Mitrovici i zvanično će biti otvoren prvi Sremski poljoprivredni sajam „Agrosirm“.

Organizatori sajma su Grad Sremska Mitrovica, KPZ Sremska Mitrovica (PJ “Dubrava” i Konjički klub “Srem”) i PKS Regionalna privredna komora Sremskog upravnog okruga.

Podršku organizaciji su pružili mitrovačka Turistička organizacija i Agencija za ruralni razvoj, a generalni sponzor Sajma je kompanija Dunav osiguranje.

Sajam je nastao kao nastavak prošlogodišnje Izložbe poljoprivredne mehanizacije domaćih proizvođača, koji je po organizovanosti i posećenosti bio na zavidnom nivou.

“Agrosirm“ će biti otvoren u petak 12. i subotu, 13. oktobra i se sastoji iz dve celine: poljoprivrednog dela, gde će se predstaviti izlagači poljoprivredne mehanizacije i opreme, sredstava za zaštitu bilja, sadnog materijala, semenske robe, đubriva i stočne hrane, i gastro-turističkog dela, gde će svi zainteresovani posetioci imati priliku da probaju sremske suvomesnate delikatese, sir, vino, rakiju i druge sremske specijalitete.

Od pratećih sadržaja u okviru Sajma, održaće se takmičenje farmera u spretnosti upravljanja traktorom, jahanje konja, kuvanje kotlića i vojničkog pasulja.

U nedelju, 14. oktobra sa početkom u 16 časova, u organizaciji Galopskog saveza Srbije i uz podršku Konjičkog kluba „Srem“, na istom mestu održaće se “Konjički dan”, gde se očekuje šest galopskih trka.

Radno vreme Sajma je od 10 do 19 časova.

Ulaz za sve posetioce je besplatan.

You may also like