Startovao projekat „Matura 2018“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U Srednjoj prehrambeno – šumarskoj i hemijskoj školi u Sremskoj Mitrovici danas su pripadnici Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici organizovali edukativnu tribinu namenjenu učenicima završnih razreda.

Tribina je održana u sklopu projekta „Matura 2018“, a povodom završetka školske godine i predstojećih maturskih proslava. Cilj projekta je unapređenje bezbednosne kulture maturanata srednjih škola i očuvanje povoljnog stanja bezbednosti za vreme maturskih proslava i drugih školskih manifestacija.

„Maturske večeri su povod kada se učenici završnih razreda malo više opuste i daju sebi slobode, to nije loše, ali sve do određenih granica. Maturanti moraju biti upoznati sa svim opasnostima na koje mogu da naiđu i načine kako da ih prevaziđu ili još bolje da ih uzbegnu. Izuzetno mi je drago što sve preventivne aktivnosti kao što je današnja tribina realizujemo u saradnji sa Policijskom upravom u Sremskoj Mitrovici i mogu slobodno da kažem da do sada nismo imali problema i nadam se da će tako proći i ovogodišnja proslava mature“, rekao je direktor PHŠ škole Nebojša Ognjenović.

Školski policajac Policijske ispostave u Sremskoj Mitrovici Mića Tomašević kratko je rekao da se projekat realizuje u svim srednjim školama na području grada. Na današnoj tribini konkretno je, objašnjava Tomašević, bilo reči o prevenciji nasilja, zloupotrebe alkohola, opojnih droga i bezbednom učešću u saobraćaju.

„Cilj tribine, odnosno projekta je da se učenicima srednjih škola, maturantima poveća bezbednost i da maturske i sve ostale manifestacije koje se održavaju u školama proteknu bez incidenata“, rekao je Tomašević.

Srđan Mijatović i Mitrov Aleksandra, maturanti PHŠ škole kratko su se složili da je današnja tribina bila korisna, jer ih je podsetila na neke stvari o kojima maturanti često tokom svojih proslava ne razmišljaju, a koje mogu da ih dovedu u opasnost i utiču na njihove živote.

Možda Vam se svidi i