Sremskomitrovačka Učenička kompanija „Gras Lux“ na nacionalnom takmičenju

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Učenička Kompanija „Gras Lux“ Srednje medicinske škole „Draginja Nikšić“ iz Sremske Mitrovice zauzela je peto mesto na regionalnom takmičenju pod nazivom „Učenička kompanija“ i tako obezbedila učešće na nacionalnom takmičenju koje će se održati u Beogradu od 13. do 15. maja..

Kompanija „Gras Lux“ osnovana je u februaru 2018. godine, a njena glavna delatnost je proizvodnja i distribucija prirodnih kozmetičkih preparata na bazi algi.

Ideja o osnivanju kompanije javila se tokom učestvovanja učenica trećeg i četvrtog razreda farmaceutskog smera u internacionalnom projektu E – medica, podprojektu „Alge u kozmetici i farmaciji“.

Kompaniju čine generalni direktor Anđela Dobraš, direktor finansija Bežanović Tamara, direktor marketinga i prodaje Radoš Željana, zatim direktor proizvodnje Ivana Ćurčić i dermatolog Belomarković Dajana. Sve zajedno kao tim uz pomoć mentorke Jelene Janjić nekoliko kozmetičkih linija proizvode u školskoj laboratoriji.

„U proizvodnji koristimo prevashodno znanje stečeno na časovima farmaceutske tehnologije, a i internet nam je nepresušni izvor ideja. Naši proizvodi su prirodni kozmetički preparati na bazi algi. Koristimo isključivo organske supstance koje nabavljamo od proverenih dobavljača, znači prirodne voskove, prirodne emulgatore, razna biljna i etarska ulja i ono što je bitno napomenuti naši proizvodima ne dodajemo nikakve konzervanase i mirise“, objašnjava Ivana Ćurčić.

Proizvodi kompanije „Gras Lux“ su podeljeni u linije prema životnoj dobi, pa tako postoji linija 15+ namenjena tinejdžerima i tu spada hranljivi krem, maska i tonik za lice. Zatim linija 25+ u kojoj su svrstani dnevni i noćni krem, takođe i maska za lice.

U liniju 35+ tu su svrstani dnevni i noćni antiage krem, serum za lice i maska, a proizvodi linije uni+ pogodni su za sve starosne dobi, jer uključuju univerzalne proizvode, kao što je mleko za skidanje šminke, pastu za bubuljice i herpes, tonik za lice, kao i alge krem za ruke.

„Što bi se reklo odmerili smo konkurenciju koja nas čeka na nacionalnom takmičenju, njihove štandove, čime se bave i uglavnom pretnju nam predstavljaju aplikacije koje proizvode učeničke kompanije tehničkih škola, ali mislim da imamo kvalitetne proizvode i da možemo da ostvarimo dobar plasman“, rekla je Ćurčić i dodala da prodaja njihovih proizvoda za sada ide dobro i da planiraju izradu novih preparata koji će upotpuniti već postojeće linije.

Promocija Učeničke kompanije „Gras Lux“ održaće se u utorak, 8. maja u vremenskom periodu od 12 do 15 časova u holu Gradske kuće u Sremskoj Mitrovici.

Možda Vam se svidi i