Škole slave Svetog Savu: Gradonačelnik prisustvovao svečanosti u Mačvanskoj Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Sremskomitrovačke osnovne i srednje škole danas su tradicionalno proslavile školsku slavu Svetog Savu. Gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader sa svojim saradnicima prisustvovao je svečanosti u Osnovnoj školi „Dobrosav Radosavljević Narod“ u Mačvanskoj Mitrovici i ujedno iskoristio priliku da obiđe radove na izgradnji novog objekta škole.

“Radovi napreduju iz dana u dan i vrlo sam uzbuđen i srećan zbog toga. Priključeno je grejanje, sanitarni čvorovi su opremljeni sa keramikom, spušteni su plafoni, priključci za struju se rade i zaista se radovi odvijaju onako kako smo očekivali. U martu mesecu krećemo sa opremanjem učionica i sa radovima na fasadi. Nakon toliko godina i toliko truda konačno će đaci Mačvanske, ali i okolnih sela dobiti jednu modernu školu kakvu i zaslužuju”, rekao je prilikom oblaska radova direktor škole Slađan Papić.

On je iskoristio priliku i zahvalio se pre svega lokalnoj samopravi Grada Sremska Mitrovica, ministarstvima privrede i obrazovanja, kao i Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje koji su uložili novčana sredstva u izgradnju škole.

Predsednik Mesne zajednice Mačvanska Mitrovica Miloš Kovač kratko je rekao da se izgradnjom škole ispunjava višedecenijski san stanovnika severne Mačve i da veruje da će objekat ispuniti očekivanja i zadovoljiti sve standarde koje jedna moderna škola i treba da ispuni.

Do sada u izgradnju novog objekta Osnovne škole “Dobrosav Radosavljević Narod” u Mačvanskoj Mitrovici uloženo je oko 110 miliona dinara, a planirano je da ukupna ulaganja u ovoj fazi budu oko 140 miliona.

You may also like