Prijem za odbojkaše i odbojkašice

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Pionirsku ekipu Gradskog odbojkaškog koluba „Eaton Srem“ koja je osvojila prvo mesto na prestižnom Novogodišnjem festivalu odbojke u Novom Sadu danas su u Gradskoj kući ugostili načelnik Uprave za kulturu, sport i omladinu Ilija Nedić, predsednik skupštine Grada Sremska Mitrovica Tomislav Janković i zamenica gradonačelnika Svetlana Milovanović. Prijemu su prisustvovale i pionirke ŽGOK „Srem Eaton“ koje su na pomenutom festivalu zauzele visoku šetu poziciju.

Festival odbojke održan je od 4. do 6. januara, a okupio je 66 ekipa, kako iz Srbije, tako i iz Republike Srpske, Crne Gore, Hrvatske i Slovenije.

Nešto više o uspehu mitrovačkih odbojkaša rekao je Stanislav Savić, trener muške ekipe „Srem Eaton“.

„U ime grada i u svoje lično ime čestitam mladim odbojkašima i odbojkašicama na postignutim rezultatima. Odbojka u Sremskoj Mitrovici ide jednim prirodnim putem na kojem se nalaze medalje i uspeh koji su naši odbojkaši postigli ne treba da iznenađuje i čudi. Želeo bih samo da im poželim puno uspeha u daljem bavljenju sportom i očekujem da oni nastave da idu putem kojim su krenuli, a lokalna samouprava će biti svakako tu da ih podrži i da im pomogne, odnosno generalno da doprinese razvoju odbojke u Sremskoj Mitrovici kao jednom od najpopularnijih i najmnogobrojnijih sportova u gradu“, rekao je na prijemu Nedić.

Janković je takođe uputio čestitke odbojkašima i odbojkašicama i istakao činjenicu da je muška ekipa na Festivalu pokazala jedinstvo i snagu i da u su u trenucima kada gube momci iz ekipe znali da budu smireni, da igraju razumno i zrelo.

„Meni je izuzetno drago što deca kao što ste vi predstavljaju ne samo mitrovački klub, nego i naš grad i svi smo ponosni na vas. Želim vam da i u budućnosti budete podjednako dobri i da uvek date sve od sebe na takmičenjima koja vas očekuju“, rekla je Milovanović.

Za najboljeg igrača Festivala proglašen je Bojan Milutinović, član mitrovačkog tima kojem je nagradu uručio nekada naš proslavljeni odbojkaš, sada prvi potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije Ivan Miljković. Bojan je učenik Srednje ekonomske škole „9. maj“, a odbojku trenira već 9 godina.

Samo nekoliko sati nakon osvajanja medalje na Festivalu odbojke u Novom Sadu, muškoj ekipi iz Mitrovice upućen je poziv za učešće u nekoliko turnira u Italiji, što je još jedan pokazatelj koliko je Festival bio praćen.

You may also like