Prijem za mlade muzičare iz Kuzmina

Sremska Mitrovica – U prostorijama Gradske kuće u Sremskoj Mitrovici juče je načelnik Uprave za obrazovanje, kulturu i sport Ilija Nedić ugostio mlade, uspešne muzičare iz Kuzmina i njhove profesore.

Prijem je upriličen za tamburaša Tomislava Blažinu, učenika trećeg razreda rumske Osnovne muzičke škole „Teodor Toša Andrejević“, osvajača prve nagrade na nedavno održanom međunarodnom takmičenju „Fantast“ u Bečeju.

Mladi Kuzminac takođe je bio uspešan i osvojio prve nagrade na Festivalu umetničke tambure u Novom Sadu i Festivalu vojvođanske tambure u Bačkoj Palanci.

Harmonikaše Miloša Simića i Boška Petkovića.

Miloš svira harmoniku tek nešto više od godinu dana, ali prema rečima njegove profesorice Snežane Radojičić izuzetno je muzikalan i talentovan. On je kao i Tomislav nastupio u Bečeju i osvojio prvu nagradu.

„Želeo bih na što više takmičenja da idem i jedva čekam naredno“, rekao je mladi Miloš, učenik Osnovne muzičke škole „Petar Krančević“ iz Sremske Mitrovice.

Boško trenutno pohađa treći razred iste muzičke škole, a u prethodnom periodu pored takmičenja „Fantast“ na kojem osvaja prvu nagradu nastupio je i na Festivalu „Eufonija“ u Novom Sadu gde ostvaruje isti uspeh.

„Značanija mi je nagrada iz Novog Sada, jer za mene je to bilo teže takmičenje, bio je inostrani žiri i velika konkurencija“, priča Boško.

Prijemu e prisustvovao i pijanista Nikola Živković koji je osvojio prvu nagradu na nedavno održanom 5. Festivalu pijanizma u Sremskoj Mitrovici. Njemu je nastup na mitrovačkom Festivalu ujedno bio i prvo takmičenje.

„Najvažnije je u deci prepoznati ljubav prema muzici i prema instrumentu koji su izabrali, u takvoj atmosferi velikog interesovanja, znatiželje i izuzetne radne discipline i rodila se ideja da izađemo na neko takmičenje, da izađemo iz prostora škole, učionice i da taj svoj rad, trud i rezultat koji smo ostvarili pokažemo na nekom takmičenju gde će ih ocenjivati i vrednovati drugi stručnjaci i tako videti na neki način gde se trenutno nalaze. Visoke i mnogobrojne nagrade su pokazale da smo na dobrom putu i da radimo kvalitetno i slobodno u ime svih nastavnika mogu da kažem da smo ponosni na naše mlade učenike“, rekla je profesorica MŠ „Petar Krančević“ Snežana Radojičić.

Načelnik Nedić je uputio svoje čestitke dečacima i poželeo im puno uspeha i naredne školske godine.

„U ime grada i u svoje lično ime čestitam deci koja su na najbolji mogući način predstavljala svoje selo, školu, pa i Sremsku Mitrovicu na takmičenjima. Naravno ništa od toga ne bi bilo moguće bez njihovih profesora, mentora i roditelja, te i njima upućujem čestitke. Gradska za obrazovanje, kulturu i sport svakako stoji iza i podržava mlade, talentovane ljude i tako će biti i u budućnosti“, rekao je načelnik Nedić.

You May Also Like