Preventivni urološki pregledi

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Prema preporuci Ministarstva zdravlja, u periodu od 19. do 23. novembra, u mitrovačkoj Opštoj bolnici, u urološkoj ambulanti biće organizovani preventivni pregledi za sve zainteresovane muškarce, i to testiranje vrednosti PSA, rektalni pregled i UZ pregled testisa kod mlađe populacije. Pregledi će se obavljati u terminu od 15 do 18 sati.

Novembar mesec se u svetu obeležava kao „Movembar“ sa ciljem da se poveća zdravstvena posvećenost muške populacije kako bi se na vreme prepoznali i lečili karcinomi prostate i testisa.

Srbija nema odgovarajuće epidemiološke podatke kojima se procenjuje incidencija i prevalencija ovih bolesti među građanima Srbije, a osim toga naši sugrađani nisu skloni preventivnim zdravstvenim aktivnostima. Ministarstvo zdravlja u saradnji sa eminentnim stručnjacima u ovoj oblasti, procenilo je da treba stavljati akcenat na ovakve aktivnosti koje su daleko jeftinije u odnosu na aktivno lečenje. Rezultati ispitivanja koristiće se za potrebe sprovođenja epidemioloških ispitivanja, odnosno, rano otkrivanje i lečenje raka prostate i testisa.

Opšta bolnica Sremska Mitrovica

Možda Vam se svidi i