Potpisan ugovor za izgradnju deonice autoputa Beograd-Sarajevo od Sremske Rače do Kuzmina – Vrednost 250 mil EUR

Od strane Ozon
0 komentar

U Beogradu je danas potpisan komercijalni ugovor za projektovanje i izgradnju deonice puta Beograd-Sarajevo od Sremske Rače do Kuzmina u vrednosti od 250 mil EUR a ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović je poručila da je povezivanje između Srbije i Bosne i Hercegovine značajno za stabilnost regiona.

Ugovor su potpisali Zorana Mihajlović, v.d. direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak i Emrullah Turanli, predsednik turske kompanije Tasyapi koja će realizovati ovaj projekat.

Mihajlovićeva je rekla da se sledeće godine očekuje potpisivanje finansijskog ugovora, a početkom 2020. godine izgradnja autoputa.

Autoput Beograd-Sarajevo gradiće se u dve trase koje na teritoriji Srbije obuhvataju deonice Sremska Rača – Kuzmin, dužine oko 17 kilometara, i Požega-Užice-Kotroman, dužine oko 60 kilometara.

Ukupna vrednost izgradnje obe deonice na teritoriji Srbije je oko 1,05 mlrd EUR, od čega je oko 220 mil EUR vrednost izgradnje deonice Sremska Rača – Kuzmin, a oko 830 mil EUR deonica Požega-Kotroman.

Vrednost komercijalnog ugovora za projektovanje i izgradnju je 250 mil EUR, a obuhvata izradu plana detaljne regulacije, projekata i izvođenja radova na izgradnji autoputa Sremska Rača – Kuzmin (sa mostom preko Save) i izradu projekta za deonicu Požega-Kotroman.

ekapija.com/Tanjug

Možda Vam se svidi i