Policija radi bez predaha, još dva lica uhapšena u Mitrovici

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima i Poreskom policijom, u više odvojenih akcija suzbijanja finansijskog kriminala i korupcije, u prethodnih nekoliko dana uhapsili su 16 osoba osumnjičenih da su u periodu od 2013. godine do danas počinili više koruptivnih i drugih krivičnih dela, dok su protiv još 42 osobe podnete
krivične prijave u redovnom postupku.

Sumnja se da su izvršenjem krivičnih dela budžetu Republike Srbije i drugim privrednim subjektima i fizičkim licima naneli materijalnu štetu od oko 800 hiljada evra.

Osumnjičenima, koji su uhapšeni na teritoriji policijskih uprava Beograd, Pančevo, Кruševac, Bor, Valjevo, Кragujevac, Novi Pazar i Sremska Mitrovica, na teret se stavljaju zloupotreba službenog položaja, davanje mita, poreska utaja, nedozvoljen promet akciznih proizvoda, nedozvoljena proizvodnja, nedozvoljena trgovina, pronevera u obavljanju privredne delatnosti, falsifikovanje službene isprave i neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i druge pogodnosti.

Među uhapšenima su ovlašćeno lice preduzeća „Soko interprodukt“, odgovorno lice doo „Ratatouille“ iz Pančeva, vlasnik agencije za ketering „Jelena & White symphony“, odgovorno lice zanatsko molerske radnje „Panelan“ u Pančevu, odgovorno lice agencije „Vision media“; ovlašćeno lice preduzeća „Eurosicam plus“, odgovorno lice preduzeća „Stojković prevoz plus“.

Takođe, krivične prijave u redovnom postupku podnete su protiv još 42 osobe, među kojima je policijski službenik, četiri carinska službenika, odgovorno lice Narodnog univerziteta Mali Iđoš u Lovćencu, odgovorno lice Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Rusanda Melenci“, funkcioner saveta Mesne Zajednice „Zlot“, v.d. odgovornog lica JКP „Higijena Zaječar“, kao i vlasnici i odgovorna lica u više privrednih društava.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici uhapsili su B.J. (1976), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

Policija je kod osumnjičenog, prilikom redovne kontrole u kombiju pronašla i oduzela 122 kilograma duvana u listu, 4.300 evra, 43.000 dinara i 25 dolara.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Staroj Pazovi.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u tom gradu, podneli su krivičnu prijavu protiv osumnjičenog da je počinio krivično delo falsifikovanje novca.

Sumnja se da je u aprilu ove godine oštećenom mobilni telefon platio falsifikovanim novčanicama u apoenima od 100 evra.

You May Also Like