Pokrajina sufinansira nabavku opreme i sistema za navodnjavanje

Od strane Ozon
0 komentar

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu raspisao je KONKURS za dodelu sredstava za sufinansiranje NABAVKE OPREME I SISTEMA ZA NAVODNJAVANJE.

Predmet konkursa jeste dodela bespovratnih sredstava za sufinansiranje izgradnje cevovoda i nabavke opreme i sistema za navodnjavanje: opremanje bunara, nabavka pumpi i agregata za navodnjavanje, nabavka sistema za navodnjavanje veštačkom kišom, subirigacija, materijala za pokrivanje povrtarskih i voćarsko – vinogradarskih kultura i cveća, u cilju zaštite od mraza – agrotekstil, malč folije i drugo.

Novina u okviru Konkursa je što su ove godine predmet investicije i malč folije i cisterne za navodnjavanje.

Bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 60% od ukupno prihvatljivih troškova investicije. Za podnosioce prijava: fizička lica, preduzetnike i pravna lica, čija je investicija na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, fizička lica i ovlašćena lica u pravnom licu mlađa od 40 godina i žene bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 70% od ukupnih prihvatljivih troškova ivesticije.

Minimalna vrednost investicije je 35.000 dinara. Konkurs je otvoren do utroška sredstava, a zaključno sa 15.05.2018.

Tekst konkursa, Pravilnik, obrazac prijave, izveštaj o namenskom utrošku sredstava i zahtev za isplatu mogu se preuzeti OVDE.

Dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona: 021/487-4379 od 10 do 14 časova – Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu ili 022/610-573 – Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica (od 8 do 14 časova).

Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica

Možda Vam se svidi i