Podnošenje zahteva za dečiji dodatak uskoro u porodilištima

Sremska Mitrovica – Druga faza projekta „Bebo, dobro došla na svet“ polako počinje da se realizuje u nekoliko gradova i opština u Srbiji, a uskoro se može očekivati i u Sremskoj Mitrovici.

Reč je o olakšici koja će majkama koje su državljanke Republike Srbije omogućiti da već u porodilištu podnesu zahtev za roditeljski dodatak. Zahvaljući tome porodilje neće, kao što je to sada slučaj, morati da popunjavaju formulare i odlaze na šaltere nakon izlaska iz bolnice.

Mitrovica je, prema rečima načelnika Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove Miroslava Jokića, spremna za drugu fazu pomenutog projekta.

„Bebo, dobro došla na svet“ se za sada uspešno realizuje u mitrovačkom porodilištu i za početak druge faze, kako objašnJava Jokić, čekaju se samo instrukcije iz resornog ministarstva.

Podsećamo, zahvaljujući projektu “Bebo, dobrodošla na svet” koji realizuje Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, roditelji sva potrebna dokumenta za svoje novorođenče mogu da prikupe odmah u porodilištu u Sremskoj Mitrovici. Uvođenjem ove usluge znači da roditelji po rođenju deteta dobijaju jedan obrazac na kojem popunjavaju ime, prezime deteta i mesto prebivališta dok sve ostalo radi državna uprava.

Projekat je u Mitrovici zaživeo u oktobru 2016. godine.

You May Also Like