Ovčarski dani u Lezimiru i Dani paprike u Ravnju

Sremska Mitrovica – Udruženje odgajivača koza i ovaca “Sirmium“ iz Ležimira organizuje pete „Ovčarske dane“, na platou ispred „Lovačkog doma“ u Ležimiru, u subotu 8.septembra.

Otvaranje manifestacije je od 12h. Osim izloženih grla ovaca i koza, manifestacija podrazumeva i kulturno-umetnički i sportski program, kao i takmičenje u kuvanju ovčijeg paprikaša. U okviru „Ovčarskih dana“ biće održana i podmanifestacija „Bakin kutak“ u organizaciji Udruženja žena „Spomenak“ iz Ležimira.

U nedelju 9.sepetembra, na platou u centru Ravnja, održaće se drugi po redu „Dani paprike“, u organizaciji Udruženja povrtara „Ravnjanska kapija“, dok će podršku u realizaciji događaja dati i Kancelarija za mlade iz Sremske Mitrovice. Iako ova godina nije bila idealna za rod paprike, svoje proizvode će izložiti 30ak članova Udruženja.

Kao i prethodne godine, meriće se najteža paprika, spremaće se ajvar, održaće se prijateljske fudbalske utakmice između „Paprikara“, „Opštinara“ i „Zaštitara“, a dobrodošle su i ostale ekipe.

U OŠ „D.R.Narod“ u Ravnju biće organizovana likovna radionica na temu „Idemo u Afriku da sadimo papriku“.

Obe manifestacije podržala je Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica.

You May Also Like