Otvorena rekonstruisana ambulanta u Velikim Radincima

Sremska Mitrovica – Kompletno rekonstruisan objekat zdravstvene ambulante u Velikim Radincima svečano je danas pušten u rad.

Urađena je kompletna rekonstrukcija objekta, od krova, preko izolacije, fasade, elektro i vodovodnih instalacija, pa do krečenja i svih ostalih molarskih radova, a zamenjena je i stolarija.

Meštani Velikih Radinaca dobili su na upotrebu potpuno novu, sređenu ambulantu. Meštani sela više neće morati po lekarski savet u Bešenovo.

Otvaranju ambulante u Velikim Radincima prisustvovao je Zoran Dizdarević, pomoćnik direktora Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, Vladimir Sanader, gradonačelnik, Milan Marinković, predsednik MZ V.Radinci,
dr Adil Elhag – načelnik opšte medicine…

„Želimo da građanima pokažemo da nam je stalo do primarne zdravstvene zaštite u seoskim sredinama…,“ rekao je gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader prilikom obilaska ambulante.

Ispred kancelaije za upravljanje javnim ulaganjima Zoran Dizdarević tokom obilaska ambulante rekao je da ovo nije jedini projekat koji se planira u Sremskoj Mitrovici:

Milan Marinković, predsednik mesne zajednice Veliki Radinci u ime zaposlenih u ambulanti i stanovnika sela zahvalio se Vladi i lokalnoj samoupravi.

dr Adil Elhag, načelnik opšte medicine tokom obilaska je napomenuo da je dobro da je lokalna samouprava uvidela probleme u zdravstvenom sistemu i zahvalio na ovim radovima.

 

Lokalna samouprava i u narednom periodu će nastaviti sa izgradnjom, odnosno rekonstrukcijom postojećih ambulanti u svim selima kako bi svi stanovnici Grada Sremska Mitrovica i njemu pripadajućih sela imali podjednako kvalitetne uslove zdravstvene zaštite. U rekonstrukciju abulante u Velikim Radincima uloženo je 3.5 miliona dinara.

You May Also Like