Oldtajmeri oduševili Mitrovčane

Sremska Mitrovica – Proteklog vikenda Mitrovčani su imali priliku da prisustvuju XVI medjunarodnom skupu oldtimer vozila koji je na Trgu Ćire Milekića organizovao Auto moto klub „Veteran“.

Na skupu je ukupno učestvovalo 72 vozila, automobila, motocikala i kamiona iz nekoliko zemalja i to iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Velike Britanije, Kanade i Srbije.

Najstariji automobil izložen na skupu bio je terenac marke Jeep Willys iz 1942. godine, vlasnistvo Zivana Pasica iz kluba YU AMK „Veteran“, Novi Sad, zatim Austin iz 1946. godine vlasnika Branka Kapetanovica iz Old Timer Club Osijek iz Osijeka.

Poseban kuriozitet predstavljalo je vozilo marke MG tip TD 1950 i njegov vlasnik Dan Houghton koji je stigao iz Londona GB, zatim Bentley R type 1954. vlasnik Predrag Zikić iz Beograda.

Od motocikala, najstariji je motocikl Jawa Perak 250 iz 1947. godine vlasnika Milos Mitrevski iz Rume, a veliku pažnju privukao je i motocikl Norton Commando 750 iz 1971. godine vlasnik Nenad Zaric iz Beograda i motocikl HONDA CB 750 four k6 iz 1976. godine vlasnika Stefan Radojevic, takođe iz Beograda.

You May Also Like