Oktobar – mesec borbe protiv raka dojke

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U okviru obeležavanja Oktobra – meseca borbe protiv raka dojke, uz podršku Grada Sremska Mitrovica – Gradske uprave za zdravstvo i socijalnu zaštitu – načelnika Vojislava Mirnića, Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica – kao koordinator za skrining i Opšta bolnica Sremska Mitrovica, ustanova u kojoj se obavlja skrining na karcinom dojke, organizovali su predavanje na temu “Značaj ranog otkrivanja raka dojke i preventivne mere”.

Predavanje je održano 17. oktobra u osnovnoj školi “Sveti Sava” u Čalmi, a prisutne su bile žene udruženja u ovom mestu. Dr Jelena Simović i Dr Nataša Pujić – Stanisavljev, specijalisti radiologije Opšte bolnice Sremska Mitrovica, održale su vrlo značajno edukativno predavanje o značaju žena da se odazovu na poziv koji im je upućen od strane izabranih ginekologa i važnosti ovih preventivnih pregleda naših sugrađanki. Na predavanju su prisutne sugrađanke mogle da čuju sve potrebne informacije na ovu temu, da porazgovaraju sa lekarima o samim pregledima-mamografiji i dobiju korisne savete.

Tom prilikom podeljen je i zdravstveno promotivni materijal.

Naredna predavanja održaće se u selima Кuzmin i Laćarak, 24. i 29. oktobra 2018. godine u prostorijama udruženja žena u Кuzminu i u prostorijama mesne zajednice u Laćarku. Tada će se izneti i Analiza zdravstvenog stanja stanovništva grada Sremska Mitrovica za 2017. godinu koju je sačinio Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica – dr Branka Malbašić, specijalista socijalne medicine.

You may also like