Održana „Mala olimpijada“ FOTO

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U okviru obeležavanja Dečije nedelje na Gradskom atletskom stadionu u Sremskoj Mitrovici danas je Preškolska ustanova „Pčelica“ organizovala “Mala olimpijada”.

„Dečija nedelja se tradicionalno obeležava prve nedelje oktobra meseca s ciljem skretanja pažnje kako roditelja, tako i lokalne sredine na decu, njihova prava i potrebe. Predškolska ustanova „Pčelica“ svake godine organizuje niz aktivnosti u okviru „Dečije nedelje“, a jedna od njih je i „Mala olimpijada“. Cilj manifestacije jeste pre svega, razvijanje takmičarskog duha kod dece, zatim razvijanje fizičkih sposobnosti, brzine, spretnosti u okretnosti, ali ono što nam je svakako najvažnije jeste da se deca lepo druže i upoznaju međusovbno“, rekla je Biljana Cvijetić, direktor Predškolske ustanove “Pčelica”.

Učešće u „Maloj olimpijadi“ uzelo je oko 250 mališana iz objekata u gradu, ali i sela, a takmičili su se u nekoliko disciplina kao što su savladavanje poligona sa preprekama, trčanje između prepreka, kotrljanje na strunjačama i slično.

Podršku u organizaciji ove manifestacije pored ustanove Atletski stadion pružila je i lokalna samouprava grada Sremska Mitrovica.

„Grad treba i mora da podržava ovu i slične manifestacije, najmlađi su naša budućnost. Svrha sporta nije samo postizanje vrhunskih rezultata, nego i razvijanje dobrih navika, koje će nadam se deca usvojiti i negovati u daljem životu“, rekao je pomoćnik načelnika Gradske uprave za sport Zoran Miščević.

On je dodao da su danas svi mališani pobednici i da je sport najbolji način druženja.

You may also like