Održan Ples maturanata (FOTO, VIDEO)

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Na Trgu Ćire Milekića u Sremskoj Mitrovici juče tačno u podne zajedno je zaplesalo oko 400 mitrovačkih maturanata i tako obeležilo kraj svog srednjoškolskog obrazovanja.

Zajednički Ples maturanata, tradicionalni osmi po redu, organizovala je kao i prethodnih godina Kancelarija za mlade uz podršku Grada Sremska Mitrovica.

“Zadovoljstvo je gledati iz godinu u godinu kako mladi plešu i raduju se budućnosti jer oni su ti koji će da menjaju ovaj svet nabolje. Mitrovica je danas u društvu mnogih gradova u Srbiji i Evropi koji na jedinstven način obeležavaju kraj srednjoškolskog obrazovanja, jednog životnog perioda ali i početak novog”, rekla je Biljane Matić, ispred Kancelarije za mlade.

Prema njenim rečima „Ples maturanata“ okupio je učenike završnih razreda svih srednjih škola sa teritorije Grada Sremska Mitrovica.

Načelnik Gradske uprave za obrazovanje Ilija Nedića kratko je istakao da je „Ples maturanata“ lep način da maturanti zatvore jednu stranicu svojih života, a ujedno i da otvore neku drugu koja ih čeka u budućnosti. On je svim učesnicima manifestacije poželeo da upišu željene fakultete i da nađu zaposlenje u svom gradu.

Možda Vam se svidi i