Od 1. septembra u novoj školi

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Prva faza radova na izgradnji novog objekta Osnovne škole „Dobrosav Radosavljević Narod“ u Mačvanskoj Mitrovici privodi se kraju, trenutno se izvode radovi na fasadi, zatim sledi parterno uređenje. Prvi đaci u klupama će se naći od 1. septembra.

Radove na školi zajedno sa komisijom za tehnički prijem objekta krajem prošle nedelje obišao je gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader sa saradnicima i direktorom iste Slađanom Papić.

„U saradnji sa Ministarstvom privrede izvedeni su završni radovi u samom objektu škole. Ministarstvo je za te radove obezbedilo 40%, a Grad Sremska Mitrovica 60% sredstava. Takođe, Grad finansira i radove na fasadi, nakon kojih sledi i parterno uređenje prostora oko škole“, rekao je prilikom obilaska novog objekta gradonačelnik Sanader i dodao da će od 1. septembra đaci biti prebačeni u nove učionice, dok će stare biti srušene i na njihovoj lokaciji izgrađena sportska sala.

Prvi čovek Mitrovice podsetio je da je projektantska vrednost ove faze radova iznosila 135 miliona dinara, ali da je putem javnih nabavki ta vrednost smanjena na oko 110 miliona dinara, te su ostvarene značajne uštede. Vrednost druge faze projekta, odnosno rušenje preostalog dela starog objekta i izgradnja sportske sale iznosiće između 50 i 60 miliona dinara.

Direktor Osnovne škole “Dobrosav Radosavljević Narod” Slađan Papić nije krio zadovoljstvo zbog izgradnje nove škole.

“To je prelepa stvar da je evo upravo primopredaja objekta, unutrašnjih radova i što je još važnije radi se izolacija i upravo se unosi i nameštaj. Završili smo i drugu javnu nabavku i dobili sredstva od Ministarstva prosvete za nameštaj kompletno od kancelarija do učionica. Biće i prostor čitaonice koji mogu koristiti svi đaci i kad je nevreme, kiša, sneg, dok čekaju autobus za sela, da mogu ostati u školi i ovde pripremati domaći”, rekao je Papić.

Objekat ima 15 učionica i jedan kabinet informatike, 8 pripremnih prostorija za nastavnike, dakle na dve učionice jedna pripremna prostorija i kompletna administracija će biti smeštena u tom objektu, a postoji i biblioteka za oko 12 hiljada knjiga.

Možda Vam se svidi i