Novi CT aparat sremskomitrovačkoj bolnici

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Sremskomitrovačka bolnica zahvaljujući sredstvima, dobijenim sa pokrajinskog nivoa vlasti, pored novog CT aparata biće opremljena i sa još dva aparata za centralnu sterilizaciju.
Bolnica u Sremskoj Mitrovici zahvaljujući dobijenim sredstvima u narednih nekoliko nedelja dobiće potpuno novi CT aparat. Podsećamo u prethodnom periodu javljao se veliki broj problema sa postojećim aparatom, zbog dotrajalosti.Iz bolnice poručuju da će ovaj aparat u mnogome poboljšati kvalitet pružanja usluga u tom medicinskom centru, na zadovoljstvo i pacijenata i medicinskih radnika.

U cilju zaustavljanja negativnih procesa u zdravstvenom sistemu i stavljanja te oblasti u vrh prioriteta, opredeljeno je čak 400 miliona za 18 zdravstvenih ustanova u Vojvodini. Predsednik pokrajinske Vlade je prilikom uručenja ugovora istakao još jednu dobru vest, a to je da će u narednih 60 dana na raspolaganju biti još jedna milijarda dinara.

Pored ovog noviteta, bolnica će biti bogatija i za dva aparata za centralnu sterilizaciju, jer su i oni koji su trenutno u upotrebi stari oko 18 godina.

RTV

Možda Vam se svidi i