Nove akcije policije, nova hapšenja

U više odvojenih akcija na teritoriji Srbije, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u prethodnih nekoliko dana u cilju suzbijanja opšteg kriminala uhapsili su 36 osoba.

Osumnjičeni se terete za krivična dela iznuda, nanošenje teških povreda, ugrožavanje sigurnosti, prinuda, proganjanje, zlostavljanje i mučenje, obljuba nad nemoćnim licem, obljuba nad detetom, zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, nedozvoljene polne radnje.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici uhapsili su M. LJ. (1999) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela ugrožavanje sigurnosti i prevara.

On se sumnjiči da je iz jedne prodavnice ukrao artikale, a nakon što je oštećena pokušala da razgovara sa njim i ubedi ga da vrati ukradene stvari, fizički ju je napao, uputio joj pretnje i potom pobegao.

M. LJ. je takođe osumnjičen da je izvršio prevaru putem sajta „Кupujem prodajem“ na štetu dvojice muškarca iz Bujanovca i Zaječara, kojima je nakon uplaćenog novca umesto dogovorenih telefona poslao drvene letvice i kutiju od cigareta.

On je uz krivičnu prijavu priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Staroj Pazovi.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici uhapsili su J. К. (1997) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela teška telesna povreda i laka telesna povreda.

Osumnjičeni je na dečijem igralištu u Novoj Pazovi, nakon verbalne rasprave, naneo teške telesne povrede jednom muškarcu, a potom dva dana kasnije i lake povrede drugom muškarcu.

Osumnjičeni je priveden nadležnom tužilaštvu.

You May Also Like