Nesporazum, rasulo ili nešto drugo u SVS? Upitno prvenstvo Srbije veterana u Sremskoj Mitrovici?

Od strane Ozon
1 komentar

Savez atletskih veterana Srbije ostaće bez predsednika.

Na poslednjoj skupštini koja je neuspešno završena zbog nedostatka kvoruma, Nebojša Besara, predsednik SAVS-a, kako saznajemo, najavio je ostavku na mesto predsednika Saveza atletskih veterana Srbije.

– Istina je da je Nebojša Besara, predsednik SAVS-a najavio da neće nastaviti sa radom. Zakazali smo sednicu odbora za 15. juni, da vidimo šta dalje uopšte da radimo – rekla je Duška Lorbek-Mandić, predsednik AK ,,Veteran,,.

Na pitanje da li će se prvenstvo Srbije veterana u Sremskoj Mitrovici održati kako je zakazano 30 juna, odgovorila je da za sada još uvek stoji taj datum i mesto održavanja ali zbog problema sa sudijama postoji mogućnost da se pvenstvo održi u Beogradu, istog datuma. Više informacija nema, dok se ne održi sednica 15 juna.

Kako kaže Duška Lorbek-Mandić na poslednjoj sednici gde se pojavilo samo tri člana pokušano je da se sednica održi ali ona se pobunila jer statut društva to ne dozvoljava.

Na pitanje o problemu sa sudijama, Lorbek je odgovorila, da je tačno, da sudije nisu isplaćene ali da to nema veze sa Savezom Atletskih veterana Srbije već sa Atletskim savezom Srbije.

Naime, nakon održanog Balkanskog prvenstva u atletici za veterane u Beogradu, nisu isplaćene sudije koje su bile angažovane tokom prvenstva.

Kako tvrdi Lorbek, Basara je organizaciju prvenstva prepustio Aatletskom savezu Srbije jer je tada smatrao da nema kadar da se ovo veliko prvenstvo organizuje od strane SAVS-a. Sav novac od kotizacija, devizna i dinarska startnina uplaćena je na račun Atletskog saveza Srbije, oko 11.000 evra.
Atletski savez Srbije nije isplatio dnevnice, tvrdi Lorbek.
„Zbog problema sa isplatama sudije su odbile da sude u Sremskoj Mitrovici i mi sada razmišljamo da se prvenstvo održi na Košutnjaku i da sude beogradske sudije, dodala je Lorbek“.

Da nisu isplaćeni potvrdili su i sudije u Sremskoj Mitrovici ali negiraju da su odbili da sude na prvenstvu u Sremskoj Mitrovici.

Sudije iz Sremske Mitrovice poslale su dopis da njih 11 nije isplaćeno, da očekuju isplatu ali i da će ako se isplata ne izvrši, naplatu zatražiti putem suda.

Dvoransko prvenstvo Balkana u Beogradu održano je od 10-11.3.2018. i od tada sudije nisu isplaćene.

Foto. havu.hr

Duška Lorbek-Mandić kaže da se ne zna koliki su troškovi dvorane i svih ostalih propratnih rekvizita, da očekuje da će na sledećoj sednici biti sačinjen i poslat dopis Atletskom savezu Srbije i da će se tada više znati. Ona misli da troškovi nisu toliki koliko je bilo uplata i da bi sudije trebalo da budu isplaćene.

Međutim, zbog isplata, relacija Beograda i Sremske Mitrovice kada je komunikacija u pitanju je prestala, tvrde sudije iz Sremske Mitrovice.

Sudije se spremaju za prvenstvo u Sremskoj Mitrovici jer tako stoji na zvaničnom sajtu Atletskog saveza i ne vide zašto bi mesto i datum dešavanja bio upitan.

Istovremeno i veterani nisu zadovoljni situacijom. Sajt više ne postoji, ne mogu se informisati, očekuju i pripremaju se za prvenstvo u Sremskoj Mitrovici a trenutno nisu sigurni gde se održava iako je do prvenstva ostalo još samo 20-tak dana.
Žale se i da iako je obećano da će biti podeljene medalje i diplome za rezultate na dvoranskom prvenstvu Srbije koji su se računali na održaom Balkanskom prvenstvu, od toga ništa.
Mnogi veterani najavljuju i odlazak u Beograd, kako bi prisustvovali sednici kojaće se održati 15. juna.

Nakon ove sednice, biće dostupno više informacija o održavanju prvenstva, novog predsednika, isplate sudija… kaže Lorbek.

You may also like

1 komentar

ZBOR ATLETSKIH SUDIJA SREMSKA MITROVICA 06.06.2018. - 9:16 pm

NEZNAMO ODAKLE JE POTEKLA VEST DA MITROVAČ.KE SUDIJE NEČE DA SUDE PRVENSTVO VETERANA.MI SUDIJE POŠTUJEMO PLAN I PROGRAM A.S.S. U KOJEM JE ODREĐEN 30 JUN KAO DAN ZA ODRŽAVANJE PRVENSTVA VETERANA I MI SMO SPREMNI DA GA I SPROVEDEMO.KO TU IGRA PRLJAVE IGRE I IZMIŠLJA ,ČINJENICA DA GOSPOĐA LORBEK NIJE NI JEDNOM NAZVALA DA SE RASPITA I PROVERI TE PRIČE JE TAČNA.
ŠTO SE TIČE PLAČANJA ZA BALKANSKO PRVENSTVO MI SE NADAMO DA ČE SE TO RAZJASNITI I DA ČE SUDIJE BITI PLAČENE ZA SVOJ TRUD I RAD. ISTO TAKO SMATRAMO DA JE OD STRANE GOSPOĐE LORBEK NEKOREKTNO I NEPOŠTENO ŠT NIJE NAŠLA ZA SHODNO DA NAS POZOVE PROVERI ŠTA SE DEŠAVA A U KRAJNJEM SLUČAJU I OBAVESTI DA PRVENSTVO NEČE BITI U SREMSKOJ MITROVICI,DA BI MI MOGLI OBUSTA ITI DALJNE PRIPREME ZA SUĐENJE.
PREDSEDNIK ZBORA SUDIJA SREMSKA MITROVICA STEVAN RADENKOVIĆ

Komentari su zatvoreni.