Ne očekuje se izlivanjanje Save kod Sremske Mitrovice

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Reka Sava ne napušta svoje korito, ipak vodostaj raste. Vanredna odbrana od poplava proglašena je u Šapcu, Jameni i Klenku. Redovna odbrana uvedena je kod Sremske Mitrovice, Banovog Broda, na lokalitetu Stojšića Bogaz, od Progara do Kupinova, kod Hrtkovaca, u zoni Sremske Rače i kod Bosuta.

U Sremskoj Mitrovici su pripravni.

Štab za vanredne situacije sastaje se u petak, rekao je gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader. „Svakodnevno pratimo situaciju, do petka se ne očekuje veći porast vode, još uvek je to u redovnim granicama redovne odbrane od poplave, kako je i proglašena od strane „Voda Vojvodine“.

Sanader je naglasio da Grad prati situaciju i da je sve spremno u slučaju da bude bilo potrebno. Još jedan talas se očekuje koji stiže iz Hrvatske.

„Mi će mo sve uraditi u skladu sa planom odbrane od poplava
naša vodoprivredna preduzeća su na terenu, sva mehanizacija je u raspolaganju… Ja očekujem da će do kraja nedelje vodostaj reke Save biti u stagnaciji tako da nećemo doći u neku opasniju situaciju“, rekao je Sanader

Vodostaj Save poslednjih dana porastao je iznad 650 centimetara. Prema podacima RHMZ, vodostaj Save je već u granici redovne odbrane od poplave jer iznosi 677, u petak bi vodostaj Save kod Sremske Mitrovice trebao da bude 695 centimetara. Ipak, to je daleko od granice vanredne odbrane od poplava, koja se nalazi na 750 centimetara.

Prema podacima RHMZ u subotu se očekuje pad vodostaja za 2 centimetara na 693.

Možda Vam se svidi i