Najavljen “Agrosirm”

Sremska Mitrovica – Grad Sremska Mitrovica, KPZ Sremska Mitrovica i PKS Regionalna privredna komora Sremskog upravnog okruga organizuju Sremski poljoprivredni sajam „Agrosirm“, najvažniji agrobiznis događaj u Sremskom okrugu, od 12. do 13. oktobra, na Hipodromu u Sremskoj Mitrovici. Tim povodom ndanas je u Gradskoj kući održana konferencija za medije.

Na konferenciji su govorili predsednik Skupštine grada Sremska Mitrovica Tomislav Janković, zatim direktor Regionalne privredne komore Sremskog upravnog okruga Predrag Mujkić i upravnik KPZ Aleksandar Alimpić.

Podršku organizaciji su pružili mitrovačka Turistička organizacija i Agencija za ruralni razvoj, a generalni sponzor Sajma je kompanija Dunav osiguranje.

Sajam je nastao kao nastavak prošlogodišnje Izložbe poljoprivredne mehanizacije domaćih proizvođača, koji je po organizovanosti i posećenosti bio na zavidnom nivou.

“Uvažavajući interese privrede, privrednika, a uzimajući u obzr privrednu strukturu i veliko učešće poljoprivrede u njoj , a i kao logični nastavak prošlogodišnje Izložbe domaće poljoprivredne mehanizacije zajedno sa Gradom i Zavodom krenuli smo u organizaciju Prvog sremskog poljoprivrednog sajma “Agrosirm”. Cilj nam je da na jednom mestu predstavimo sve ono što može da interesuje našeg poljoprivrednika, od mehanizacije, priključnih mašina, semenske robe, stočne hrane, sadnog materijala, da predstavimo novine u proizvodnji primenom informacionih tehnologija, novih hemijskih tehnolgija i tako dalje. S a druge strane ćemo predstavinti ono sa čim Srem još može da se pohvali, a to je ta gastronomsko – turistička ponuda gde ćemo obuuhvatiti skoro sve prerađivače mesa, mleka, voćapovrća, destilerije žestokih alkoholnih pića, vinare”, rekao je Mujkić.

On je iskoristio priliku i pozvao sve privrednike, poljoprivrednike, građane Sremske Mitrovice, Srema, Mačve i Srbije da posete sajam.

Upravnik Alimpić kratko je dodao da mu je čast da sarađuje sa ljudima iz lokalne samouprave i Komore i da je ove godine organizacija Sajma za razliku od prošlogodišnje izložbe, dosta kvalitetnija, sadržajnija, ozbiljnija, sa obimnijom ponudom.

Predstavnica Dunav osiguranja rekla je da je ta osiguravajuća kuća prepoznala značaj Sajma i dala mu svoju punu podršku, te da se nada da će saradnja biti uspešna.

Od pratećih sadržaja u okviru Sajma, održaće se takmičenje farmera u spretnosti upravljanja traktorom, jahanje konja, kuvanje kotlića i vojničkog pasulja.

U nedelju, 14. oktobra sa početkom u 16 časova, u organizaciji Galopskog saveza Srbije i uz podršku Konjičkog kluba „Srem“, na istom mestu održaće se “Konjički dan”, gde se očekuje šest galopskih trka.

Radno vreme Sajma je od 10 do 19 časova, a svečano otvaranje zakazano je za petak 12.oktobra u 12 časova u prisustvu ministra poljoprivrede Branislav Nedimovića.

You May Also Like