Mitrovica u ritmu Evrope i naredne godine

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U Pozorištu “Dobrica Milutinović” u Sremskoj Mitrovici juče je održana audicija dece talentovane za pevanje i igranje za učešće u manifestaciji “Srbija u ritmu Evrope”.

Na audiciji je učestvovalo oko 30 najtalentovanijih učenika osnovnih škola sa teritorije Grada, a dalje učešće u manifestaciji je obezbedile su Nataša Кević – ples, 2006. godište, OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ i Valentina Mališević – pevanje, 2007. godište, OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“. Zajedno sa njima Mitrovicu će predstavljati i prošlogodišnje učesnice i to: Borislava Đukić – ples, Tijana Ilić – ples, Кristina Ercegović – ples, Marina Ljubišić – ples, Mina Đurđević – pevanje.

Učesnici iz Sremske Mitrovice na takmičenju koje će se održati sredinom naredne godine, ovaj put u Vrnjačkoj banji, predstavljaće državu Kipar.

Nešto više o samom takmičenju rekao je Igor Karadarević, direktor projekta „Srbija u ritmu Evrope“.

U manifestaciji “Srbija u ritmu Evrope” pored Mitrovčana učestvovaće i deca iz još 23 drugih gradova i opština širom Srbije, a sam projekat obuhvata takmičenje u pevanju i plesu koje će se ove godine u Vrnjačkoj banji, a koje će uživo prenositi Prva srpska televizija.

Najbolji na audicijama koje će biti organizovane u svim gradovima imaće besplatnu obuku za živi nastup.

Ukoliko Mitrovica pobedi na ovom takmičenju, živi televizijski prenos takmičenja 2020. godine će biti upravo iz našeg grada. Takođe Sremska Mitrovica će biti domaćin dece iz svih drugih gradova učesnika u projektu, a deca pobednici će putovati u zemlju koju su predstavljali. Glasanje za pobednika takmičenja će se vršiti tokom živog prenosa putem sms poruka i deo novčanih sredstava ostvarenih tim putem biće uplaćen u budžet grada.

Cilj projekta „Srbija u ritmu Evrope“ jeste negovanje kulture i jezika zemalja Evrope, ali i principa i prava deteta.

Možda Vam se svidi i