Mitrovica ima sportiste za ponos! Prijem za balkanske prvake

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader i načelnik Urave za obrazovanje, kulturu i sport Ilija Nedić, danas su ugostili balkanske prvake, Mariju Vučenović i Vedrana Samca.

Članovi sremskomitrovačkog kluba Atletskog kluba „Srem“, kopljaši Marija i Vedran, nastupili su kao deo reprezentacije Srbije na Prvenstvu Balkana održanom sredinom meseca u Staroj Zagori u Bugarskoj.

Marija je na ovom takmičenju pored osvajanja zlatne medalje ostvarila i lični rekord – 60,60 metara, a ujedno i postigla normu za Prvenstvo Evrope u Berlinu.

Vedran, koji je kartu za Berlin obezbedio nešto ranije, bacio je koplje 76,88 metara, što je bilo dovoljno za najviše postolje.

Njih je na takmičenju pratio trener Dragiša Đorđić, koji je zajedno sa predsednikom kluba, dr Miroslavom Kendrišićem prisustvovao današnjem prijemu.

„Za mene je do sada ova godina bila prilično turbulentna, nisam bila sigurna da li ću nastupiti na Prvenstvu Balkana, ali trener je verovao u mene, pružio mi podršku i mislim da sam mu se medaljom odlužila za to. Pet godina sam provela u Americi, a tek od pre nekoliko meseci sam ponovo u Mitrovici i potrebno mi je malo vremena da se naviknem na naše uslove i slično. Takođe, male povrede su me mučile, ali ništa neobično za sport“, rekla je Marija na prijemu.

Ona je dodala da jedva čeka nastup u Berlinu i da je njen prvobitan cilj za to takmičenje plasman u finale, a zatim, kako kaže, sve je moguće.

Vedran se pre svega zahvalio gradonačelniku Sanaderu i načelniku Nediću na prijemu i podršci koju pružaju sportistima.

„Ove godine sam u izuzetnoj formi, dobro sam trenirao tokom zime i proleća i nastupio sam na velikom broju takmičena ove godine. Normu za Berlin sam nešto ranije ispunio, tako da sam na Balkanijadi nastupio rasterećen. Po treći put ću se nadmetati na Evropskom prvenstvu, ali za razliku od prethodna dva puta sada me ne muči nikakva povreda i potpuno sam spreman, odnosno zdrav“, rekao je Vedran.

On kao i Marija očekuje ulazak u finale, pa i borbu za postolje.

„Daću sve od sebe da u Bugarskoj na najbolji način predstavim svoju klub, grad, zastavu i grb Srbije“, rekao je Samac.

Trener Đorđić kratko je dodao da iza postignutih rezultata stoji veliki rad i da se nada da će on na pravi način biti krunisan i u Berlinu.

„Kao predsednik kluba ja sam zadužen da obezbedim sredstva i ono što je potrebno da naši atletičari bez poteškoća realizuju svoje treninge i da nastupaju na takmičenjima. Atletika nije toliko popularan, ali jeste izuzetno bitan sport. Naš klub ima dugu tradiciju, pregršt uspešnih takmičara i potrudiću se da tako i ostane“, rekao je predsednik kluba Kendrišić.

Evropsko prvenstvo u atletici biće održano u periodu od 07. do 12. avgusta u Berlinu. Pored Vedrana i Marije još jedna Mitrovčanka će nastupiti na ovom takmičenju, a u pitanju je bacačica diska Dragana Tomašević.

Možda Vam se svidi i