Mitrovčanke sa reprezentacijom najbolje na Balkanu

Sremska Mitrovica – U Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici danas je organizovan prijem za pet devojčica i trenera Ženskog odbojkaškog kluba „Srem“ koji su kao deo reprezentacije Srbije osvojili prvo mesto na Balkanskom festivalu odbojke u glavnom gradu Makedonije, Skoplju.

Prijem su organizovali načelnik Gradske uprave za obrazovanje, kulturu i sport Ilija Nedić i generalni sekretar Sportskog saveza grada Nemanja Crnić.

Radi se o takmičenju za predpionire/ke na kojem je nastupilo osam reprezentacija, a održano je prošle nedelje.

„Odbojka kao sport, pogotovo ženska odbojka je jedna od perjanica sporta ovog grada i kontinuitet dobrih rezultata i pokazatelj perspektive u odbojci je i rezultat ovih devojčica koje su danas sa nama. Biti prvi na Balkanu je izuzetan rezultat i još jedan pokazatelj da i sam trener Srđan Radovanović konstantno i kvalitetno radi sa mlađim selekcijama i da priprema izuzetan potencijal za seniorsku ekipu ŽOK „Srem“ koja predstavlja vrh ženskog sporta u Srbiji“, rekao je prilikom prijema generalni sekretar Crnić.

Trener Radovanović koji je ujedno bio i sekektor reprezentacije Srbije u Makedoniji, prvo se zahvalio načelniku i generalnom sekretaru na podršci koju godinama pružaju odbojkaškom klubu „Srem“ i generalno odbojci kao sportu.

„Prvi put u istoriji kluba smo dobili poziv da predstavljamo reprezentaciju Srbije na nekom takmičenju i to je velika čast za nas, pre svega jer se radi o značajnom takmičenju koje pokazuje ko je trenutno najblji na Balkanu, a Srbija uvek ide na zlato. Nismo opterećivali devojčice, pustili smo ih da igraju, da sjajnu atmosferu iz kombija kada smo putovali za Skoplje prenesu na teren, što su one i uradile“, rekao je Radovanović.

Takmičenje je realizovano na taj način što su sve reprezentacije imale po šest muških i šest ženskih članova podeljenih u dve ekipe sa po tri člana oba pola. Svaka ekipa je imala po dve utakmice i rezultati svih utakmica su se sabirali.

Na takmičenju su učestvovale Mitrovčanke Dunja Stanković, Ana Mihajlović, Jovana Antić, Mirna Nedimović i Mina Santrač.

Sve one su prezadovoljne uspehom koji su postigle i jedva čekaju naredno takmičenje.

You May Also Like