Mitrovčanka u kvalifikacijama za OI mladih

Кatarina Maricki zauzela je 32. mesto vazdušnim pištoljem na drugom evropskom kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre mladih (Buenos Ajres, 6 – 8. oktobar).

Članica družine „Živko Relić Zuc“ iz Sremske Mitrovice, koja je bila jedina predstavnica Srbije na turniru, koji se održava kao uvod u Evropsko prvenstvo u Đeru „ubila“ je 364 kruga.

Katarina Maricki. Foto: SSS

Takmičenja na Evropskom prvenstvu počeće 20. februara, a naši reprezenttaivci će u Đer stizati u grupama. Juniorska takmičenja će biti održana od utorka 20. do četvrtka 22. februara. Seniorska nadmetanja su na programu od 23. do 25. februara.

Našu zemlju će na šampionatu u Đeru predstavljati 19 strelaca. Seniorska reprezentacija je podmlađena, u najjačoj konkurenciji na EP debitovaće petoro strelaca (Lazar Кovačević, Stevan Jovanović, Milica Babić i Sanja Vukašinović – svi puška i Jelena Tomić pištolj).

Prosek uzrasta juniorske selekcije je nešto manji od 18 godina, najmlađi je Đorđe Savić, rođen 2003. Po pravilima Svetske streljačke federacije, u juniorskoj konkurenciji učestvuju 20-godišnjaci i mlađi.

EP u Đeru će biti prvo veliko takmičenje na kome će žene gađati po novim pravilima kvalifikacija. Umesto dosadašnjih 40, pucaće 60 hitaca u kvalifikacijama.

Novost je i borba za ekipne medalje. Ranije se plasman određivao zbirom rezultata sva tri člana ekipe u kvalifikacijama. Sada će ekipno takmičenje biti održano posebno.

G. M.
Izvor: dnevnik.rs

You May Also Like