Mitrovčanin otmičar dede Jelene Đoković

Od strane Ozon
0 komentar

Branislav Matić (36) iz Sremske Mitrovice uhapšen je u noći između petka i subote zbog sumnje da je sa još jednim saučesnikom oteo Milosava Radisavljevića (80), dedu Jelene Đoković, supruge tenisera Novaka Đokovića, i od njegove porodice pokušao da iznudi dva miliona evra kako bi starca ostavio u životu, piše Kurir.!

Osumnjičenom Matiću lisice su stavljene nakon dva dana intenzivne potrage, a policija je brzom i efikasnom akcijom, u kratkom roku, uspela da ga pronađe.

Utvrđeno je da je on kupio pripejd karticu za mobilni telefon, preko koje je Milosavljevom sinu Zoranu poslao jezivu poruku: „Pripremi dva miliona evra ako hoćeš oca da vidiš živog.“ Nakon te poruke, Zoranu je uputio još nekoliko poruka, a onda ugasio karticu – kaže naš izvor i dodaje da se sumnja da je otmičar sve isplanirao do detalja, a na ideju da otme baš dedu Jelene Đoković došao je tokom boravka u zatvoru.

Hteo da se obogati

– Matić je stari znanac policije. Bio je osuđivan zbog razbojništava, teških krađa i nelegalnog oružja, a zbog toga je čak 14 godina proveo iza rešetaka. Dok je služio kaznu, on je jednom prilikom u zatvoru gledao televizijsku emisiju u kojoj je gost bila supruga našeg proslavljenog tenisera. Ona je tada, između ostalog, pričala i o svom odrastanju i deda Milosavu. U jednom delu te emisije prikazana je i Jelena s dedom – rekao je izvor Kurira i dodao da je Matiću tog trenutka sinula ideja o otmici.

– Ta emisija je emitovana na TV 2014. godine, a Matić je pune četiri godine smišljao kako će izvesti još jedno nedelo u nizu. Čim je izašao na slobodu, počeo je da kuje planove za krivično delo. Verovatno je bio ubeđen da starac, koji inače živi sam u kući u Ljigu, ima dosta novca, pošto je njegova unuka udata za Novaka Đokovića, pa je hteo na brzinu da se obogati – kaže sagovornik Kurira.

Starac zapomagao

Prema njegovim rečima, Matić i njegov saučesnik su petnaestak dana pre otmice išli u izvidnicu, tačnije osmatrali su starčevu kuću i pratili njegove navike, kao i ko, kada i koliko često ga posećuje.

– U Milosavljevu kuću su upali u gluvo doba, oko tri sata ujutru. Lica su sakrili tamnim čarapama, a sa sobom su poneli lisice i lepljivu traku, kojima su kasnije vezali starca za metalni stub u kukuruzištu, 500 metara dalje od njegove kuće. Od dede su uzeli 26.000 dinara i mobilni telefon, a plan da zarade dva miliona evra im je propao, pošto je zapomaganje vezanog Milosava čuo komšija, koji je odmah pozvao policiju – otkriva naš izvor.

Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova, danas je na konferenciji za medije potvrdio hapšenje jednog od otmičara Milosava Radisavljevića.

– Policija je tokom ove operacije pronašla i predmete koji svedoče o izvršenju krivičnog dela, pa će tužilaštvo imati sve elemente za brzo podizanje optužnice i procesuiranje ovog osumnjičenog. Mislimo da je ovo slučaj koji je delo nižeg nivoa organizacije – istakao je Stefanović.

Kako Kurir nezvanično saznaje, Matić je navodno otkriven zahvaljujući brojnim DNK tragovima nađenim na lisicima, u Milosavljevoj kući i kukuruzištu.

– Takođe, postoji i video-snimak na kome se vidi kako dvojica muškaraca oko pet sati ujutru napuštaju njivu s kukuruzom – kaže izvor Kurira.

Izvor: kurir.rs

You may also like