Mitrovačka učenička kompanija među pet najboljih na regionalnom takmičenju

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Učenička Kompanija „Gras Lux“ Srednje medicinske škole „Draginja Nikšić“ iz Sremske Mitrovice zauzela je peto mesto na regionalnom takmičenju pod nazivom „Učenička kompanija“.

Takmičenje je organizovano u Novom Sadu, a učešće je uzelo oko 30 kompanija. Mitrovčani su sa osvajanjem petog mesta ostvarili plasman i na nacionalno takmičenje koje će se održati u Beogradu od 13. do 15. maja.

Učenička kompanija „Gras Lux“ osnovana je u februaru 2018. godine, a njena glavna delatnost je proizvodnja i distribucija prirodnih kozmetičkih preparata na bazi algi.

Kako kažu iz kompanije ono što ih je posebno inspirisalo za pokretanje kompanije jeste razmena učenika na projektu E-medica u Zagrebu, gde su imali priliku da učestvuju u izradi kozmetičkih preparata na bazi algi.

„Naši proizvodi su izrađeni po tradicionalnim apotekarskim receptima i dodate su im alge Spirulina i Chlorella, što koži daje osećaj luksuznog tretmana. Proizvodi su podeljeni u nekoliko linija, kako bismo svakoj starosnoj dobi omogućili adekvatnu negu kože“, objašnjavaju iz „Gras Lux-a“.

Najbolja učenička kompanija na nacionalnom takmičenju predstaviće Srbiju i na evropskom takmičenju.

Možda Vam se svidi i