Laćarci u akciji oživljavanja sportskih i kulturnih dešavanja u selu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica/Laćarak – Mesna zajednica Laćarak je ozbiljno shvatila problem nedostatka sportskih i kulturnih udruženja i manifestacija u selu. Prvi koraci da se to ispravi su već načinjeni.

Tradicionalni turnir u malom fudbalu i ove godine obuhvata veliki broj ekipa, očekuju se odlične utakmice i kao svake godine visok broj posetilaca. Betonsko igralište, ograda, prilazi i tribine su dovedeni u odlično stanje da bi sve moglo da protekne bez ikakvih problema.

Ono što raduje mnoge Laćarce, od onih najmlađih do najstarijih zaljubljenjika u sport jeste osnivanje novih sportksih selekcija. Uz pokroviteljstvo sela na čelu sa MZ Laćarak osnovan je Rukometni klub „LSK“. Klub će sadržati dve selekcije, mušku i žensku koje će već ove jeseni započeti svoje takmičenje u odgovarajućim ligama, a u narednim nedeljema započeti pripreme za iste. To nije sve. Osnivanje rukometnog kluba u selu je samo uvod u osnivanje novih sportskih i kulturnih selekcija i udruženja, od kojih je sada već poznato da će Laćarak dobiti karate klub, kulturnoumetničko društvo gde će naši sugrađani moći da se upoznaju sa lepotom folkora, ali i mnoga druga.

Možda Vam se svidi i