Krov nad glavom za porodicu Ignjatović

Sremska Mitrovica – Potpisivanjem Ugovora o dodeli bespovratne pomoći za kupovinu seoske kuće sa okućnicom 9 izbegličkih porodica na teritoriji Sremske Mitrovice rešilo je svoje stambeno pitanje.

Potpisivanje Ugovora upriličeno je početkom jula meseca u Gradskoj kući uz prisustvo načelnika Uprave za zdravstvenu i socijalnu zaštitu Vojislava Mirnića i zamenice gradonačelnika Svetlane Milovanović.

Jedna od porodica koja je na ovaj način dobila sopstveni krov nad glavom je i porodica Ignjatović, koja je će svoj život nastaviti u Salašu Noćajskom.

„Nakon 25 godina rešeno je moje stambeno pitanje. Kupili smo kuću u ulici Stojana Čupića u Salašu Noćajskom i ne mogu opisati rečima koliko sam srećan. Zahvaljujem se svima koji su učestvovali u projektu i omogućili mojoj, ali i ostalim porodicama da konačnom dobijemo vlastite kuće“, rekao je Milorad Ignjatović koji je izbegao iz Zenice 1993. godine.

Milorad nije mogao da sakrije svoje zadovoljstvo, jer kako kaže, od Svetog Nikole pomenute godine kada je napustio svoju kuću kako bi sačuvao glavu on je podstanar koji se selio više puta.

Godinama je živeo kod tetaka i ujaka, jer je njegova majka iz Sremske Mitrovice, pa u ovom gradu ima puno rođaka.

“Moja nova kuća je odlična, generalno je u dobrom je stanju, naravno da zahteva neke male popravke i radove, ali sin i ja ćemo to lako i sa zadovoljstvom sve rešiti, jer ništa slađe nego kada radiš na svom”, rekao je Milorad.

Projekat je, kako je objasnio načelnik Mirnić, finansirala Banka za razvoj saveta Evrope zajedno sa Jedinicom za upravljanje projektima, Komesarijatom za izbeglice i Gradom Sremska Mitrovica.

“Pojedinačna vrednost svakog potpisanog ugovora iznosi 9.500 eura u dinarskoj protivvrednosti za kupovinu svake kuće, plus 1.500 eura za adaptaciju iste. To nije previše, ali nije ni premalo novca i mislim da je za početak dovoljno”, rekao je Mirnić.

Nakon potpisivanja ugovora, zamenica Milovanović poželela je svim porodicama srećan i dugovečan život u novim domovima.

You May Also Like