Kineska delegacija posetila Sremsku Mitrovicu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Tomislav Janković, predsednik Skupštine grada danas je sa saradnicima ugostio delegaciju Narodne republike Kine koja se trenutno nalazi u poseti Sremskoj Mitrovici.

Delegaciju su činili predstavnici pokrajine Shaanxi, Instita za urbanističko planiranje, a razgovaralo se o mogućoj saradnji u oblasti urbanizma.

Mr. Meng Zhaoguo, predsednik delegacije kratko je rekao da su na današnjem sastanku pre svega razmenjena iskustva u oblasti urbanizma, ali i da se razgovaralo na temu mogće saradnje u budućnosti.

„Na današnjem sastanku mi smo razgovarali o mogućnostima saradnje između Kine i Sremske Mitrovice u oblasti urbanizma s jedne strane, s druge strane dobili smo brojne informacije o samom gradu, njegovoj istoriji, o privrednom, kulturnom i turističkom potencijalu koji poseduje i koji može i treba da se iskoristi. Sremska Mitrovica je stari grad sa bogatom kulturno – istorijskom baštinom i ostavio je jako lep utisak na sve članove deliegacije. Dosta smo saznali i o potencijalu grada u oblasti poljoprivrede i ekologije, kao i o planovima strateškog razvoja“, rekao je Mr. Meng Zhaoguo.

Ovo je četvrta po redu kineska delegacija koja je u poslednjih nekoliko godina boravila u Sremskoj Mitrovici, prethodne tri činili su predstavnici iz oblasti poljoprivrede, privrede i omladinskog sporta.

You may also like